Saturday, November 6, 2010

cinta,nafsu,duit??

salam..maafkan aku sebab da lame gile tak update blog ni..yela baru2 ni banyak sangat masalah nak kena hadap..well dalam mase sebulan dua ni macam2 yang da jadi..aku da clash ngan mr H..n rapat ngan "abang" angkat aku..den menjauh balik..den kapel lagi with someone new..i guess u can call him mr A.ok la..kali ni aku x nak la heboh2 aku kapel.member2 pun tak ramai yang taw.lagipun i`m still trying to get used with him..

sooo memandangkan aku kapel lagi sekali terus otakku yang tak berape matang nie beroperasi..nape aku bercinta dengan dye..or dengan ayat lainnye mengape aku kapel ngan dye..hurm..tough question..banyak sebab aku ley kasi tapi biarla aku sendiri yang taw..berbalik kepada persoalang aku yang mengarut tu.nape ye?adekah mereka2 ini berkapel disebabkan betul2 jatuh cinta??ooo disebabkan nafsu semate2?or disebabkan duit??harta??n so on??mari bersame saye cik toshio mengupas persoalan yang bergolak dalam otak yang kosong ini..hihihihihi

ade orang berkapel berdasarkan rupa paras..asal mamat tu hensem skit nak kapel..comel sikit macam justin bieber??lol...hahaha cute la gak mamat tu..haaa tu pun mau kapel..nape la korang suke sangat berkapel berdasarkan paras rupe??cube bayangkan kalau satu hari nanti dye tetibe jadi huduh disababkan eksiden ke...kebakaran ke..n pape yg sewaktu dgn nye..sekiranye anda berkapel berdasarkan pada  paras rupe semata2 mesti kamu2 tak kan mahu kekal dengan mereka..ketahui lah..rupe paras yang cantik tu adelah kurniaan darinye..bile2 mase jerk tuhan ley tarik der..soo jangan lah bersandarkan pada rupe paras ntok berkapel ye??


eh..kiut gak ea..patut aku minat budak ni..lol


ade jugak yang kapel berdasarkan harta benda..x taw nape..mb sbb org2 yg berkapel berdasarkan duit ni perlukan duit sgt2..soo mencarilah mereka akan insan2 yang kaya untuk dikikis duitnya..tapi terpikirkah anda bahawa duit bukan lah segala-galanya..duit tak mampu kut nak beli cinta sejati..pe gune korang bercinta dengan duit..duit kalau dikikis makin habis,,tapi kalau berdasarkan sayang semate2 perasaan tu boleh dipupuk n disemai jadi besau2 punye cinta..ingat lah duit tak boleh beli cinta tapi cinta boleh beli duit..bagaimana??anda pikir2 la sendiri ye..hehe

i jez love money..wanna be my sugar mummy??ngee


nafsu?haih..yang ni susah sikit nak kupas..biasenye kapel atas nafsu ni mang x lame..mang kejap jerk la bersame..nikmat same2 tapi in the end break up n carik pasangan baru..tapi ade yang cakap cintu tu sendiri nafsu..mate melihat,kemudian terpaut,kemudian ingin memiliki n errr...lu pikir la sendiri..huhu..kalau boleh minimunkan nafsu anda da bercinta lah atas landasan yang betul..kapel tu sendiri sebenarnye da salah..kalau kite melandaskan jugak cinta atas nafsu semate2 mang x kekal lame la..

eh2..ade org ketiga la di situ..jeng3~


rasullulah sendiri bersabda :

"Janganlah kamu kahwin dengan perempuan kerana kecantikannya, kerana boleh jadi mereka akan merugikan. Dan jangan kerana hartanya, kerana boleh jadi mereka akan mendurhakai. tetapi kahwinlah kerana agamanya. Sesungguhnya seorang budak perempuan hitam yang pecah hidungnya tapi beragama adalah lebih baik."



"Barangsiapa berkahwin akan perempuan kerana hartanya dan elok rupanya nescaya diharamkan akan hartanya dan elok rupanya yakni ditegahkan akan hartanya dan eloknya, dan barangsiapa yang berkahwin akan dia kerana agamanya nescaya diberi rezeki oleh Allah swt akan dia akan hartanya dan eloknya."


bagi aku kalau boleh jangan lah berkapel dengan bersebab..bagaimana kalau tuhan nak tarik something dari dye n yg ditarik itu adelah satu dr reason kite sayang kat dye?kan ke parah..langsung t xde sebab lak kite bercinta..ok..rumitkan??aku sendiri da pening ngan explanation sendiri..seyes..
=.="




p/s : pilih la pasangan anda elok2 ye..harap2 dye mampu membimbing kamu ke jln yg benar,,
sorry merapu and short adik aku sudah sangat bising bile dye taw aku tak update2..huhu

8 cuit2:

qielaaa said...

habis tu cik toshio couple sebab ape? :))

tOsHiO..... O.o said...

kapel sbb ermm syg kut..
lol..he looks like a nice guy
x slh mencuba kan?
gpun cik toshio ni bercinta x pakai sbb coz 4 me love itself dun need any reason to exist..

p/s : lol..aku taw sgt x mnjwb soalan..sorry

Mohd Azmiruluddin Teruna said...

ade aku kisah.. wkwkwkw...


p/s : comment diatas tidak ditujukan kemana2 pihak ataupun mana2 comment, kerana ianya muncul sendiri tnpa sebab :)

Mohd Azmiruluddin Teruna said...
This comment has been removed by the author.
seriwangi said...

Hmm...kapel-kapel orang muda sekarang ni dah tak tau hukum halal/haram,dosa belakang kira. Jadi kalau carilah pasangan yang betul-betul yg blh bimbing kita ke jalan keimanan, carilah yg sesuai. Ada mata tengok, ada telinga dengar,ada mulut cakap, ada hati ikut rasa dan ada otak lu fikir-fikir sendiri, kata nabil...!

tOsHiO..... O.o said...

@Mohd Azmiruluddin Terunalol..sengal la ko..ade aku kisah ko tuju kat sape2?haha

tOsHiO..... O.o said...

@seriwangi
setuju!!hihi yg ptg kapel berpade2..n x lupe batasnye..ngee~

ilola said...

huu...sgt stuju la dear~