Monday, December 13, 2010

naif ke lurus bendul?

kecik2 dulu aku teramat-amatlah naif.naif ke?bukan lurus bendul?maybe sebab aku jenis yang cepat absorb soo ape yang aku nampak aku akan observe and wat rumusan sendiri dan akan percaye bulat2.yela nak bertanye time tu tak reti lagi..tapi mang kelakar lak bile diingat balik.jom kite tengok ade tak ape yang aku pikir time kecik2 dulu same ngan korang? *wink2*

tersebutlah alkisah aku ni seorang pengawas time sekolah agama kat raub dulu.so tiap kali ade meeting cikgu cam biase aku kena jage kelas.tapi bukan kelas budak2 yang umur atas 7 tahun tapi bawah 7 tahun.ok dulu sekolah agama aku ni termasuk ngan taska sekali..ala yang ade budak tadika tu.so mungkin disebabkan cikgu ingat aku ni boleh diharap so aku disuruhnye menjage kelas budak2 kecik ni..haru betul aku cakap..kelas bersepah sume.so aku berinisiatif nak ajau budak2 ni bersihkan kelas.so aku ngan konfidennye berjalan la kat tong sampah kelas dyewang.pape start kat tong sampah dulu la kan..punye la terperanjatnye bile aku nampak ade mende putih meloncat2..ye ade ulat kat situ.terus otak aku yang  naif berfikir mane datangnye ulat2 tu?zzzzz then mate aku ley lak ternampak butir2 nasi kat tong sampah tu.otakku terus translate yang ulat2 tersebut datang dari nasi2 tersebut..watdefak? ulat dari nasi? bijak betul aku time tu..zzzzz

ye..ini le ulat yang aku cakap tu..ade rupa nasik tak?

disebabkan otak aku dah set ulat tu datang dari nasi aku terus bertekad tak moh bazir nasi..i mean ye la kalau nasi tak habis tak kan ke nasi tu da transform jadi ulat..omaigod..n aku geli ulat.memang bergune tol aku pikir camtu sebab sejak dari tu aku kalau tiap kali kompem abis.haha tapi skang ni oleh sebab aku da taw dari mane datangnye ulat tersebut aku dah tak bape kisah nasi abis ke tak..  =.="

next..aku kecik2 dulu slalu fikir macam mane doktor tu taw baby tu pompan ke laki sebab aku sendiri mang tak taw kecik2 dulu.aku ingat doktor2 tu ikut suke ati jerk letak jantina baby2 tu laki ke pompan and oleh sebab itu otak aku mule menyalahkan doktor sebab kasik aku jadi pompan..lol..aku pun x paham nape maybe sebab aku dulu kecik2 ganas soo aku rase better aku jadi laki kut.ok bengong gak aku kecik2 dulu..n bile besau baru la aku taw jantina tu bukan doktor yang tetapkan.zzzzz.

dulu time kecik2 gak aku teringin sangat nak ade rambut panjang sebab rambut aku dulu sangat pendek.mane tak pendeknye mak aku kejap2 potong.belum sempat nak panjang da potong.aku pun nak merase gak rambut panjang.nak dijadikan cerita ustazah dulu ade ajau kalau kite doa tiap2 ari kat tuhan nanti ape yang kite doakan akan termakbul.aku test doa nak makan fishball petang tu and ternyate doa aku termakbul (padahal mang petang tu ade pasar malam n mak aku mang akan beli..zzzz).disebabkan terlalu epi aku pun start doa nak rambut panjang.before tido pun doa.then aku akan tido ngan harapan bile bangun rambut aku akan panjang.ikut logik mang la takkan panjang rambut tu dalam sekelip mate ye tak?soo esoknye aku bangun rambut aku still pendek..zzzzz kuciwa gak la.mati2 aku ingat tuhan tak nak makbul doa tu sebab aku nakal sangat tapi lame2 aku paham sendiri yang rambut tak ley panjang lam semalamam.sengal la plak aku rase..

kecik2 dulu aku gak ngan mengongnye percaye yang tibi kat uma aku tu mang aku sorang jerk tengok.macam aku ingat tibi tu main cite tu kat uma aku jer and tak kuar kat uma orang lain.so aku mang excited gile bile tengok tibi.nak dijadikan cerite ade satu cite best kuar malam tu so n ngan semangatnye aku cite2 la kat member2 esoknye.tapi yang peliknye dyewang pun taw cite tu(memang la dyewang taw..kompem2 la dyewang tgk siaran yang same...zzzz) blur gak la mule2.yela macam mane lak dyewang ley tahu sebab aku sorang jerk yang tengok cite tu kat uma..so then again lame2 baru aku mengerti yang tibi tu siaran dye main kat sume tibi kat mlaysia ni..xde siaran2 yang private..zzzz

mase aku dulu baru belajar semayang aku x taw yang kecepatan semayang bukan lah segale-galenye.aku mati2 ingat makin laju semayang maka makin bagus lah anda.nape aku cakap camtu?sebab dulu time semayang kat sekolah (rasenye asar or zohor) kat surau aku semayang kat sebelah member aku.nak dijadikan cite ade akak2 kat belakang aku nak cop tempat semayang yang kitewang nga gune..soo bile aku semayang laju akak tu akan cakap nak aku nye tempat..then kawan aku lak semayang lagi laju and berjaye membuatkan akak tu kate nak dye.disebabkan aku x moh mengalah aku pun semayang lagi cepat.n akak tu pilih aku balik.disebabkan masing2 tak moh mengalah kitewang da semayang macam nak berlumbe..aku sendiri x taw pe yang kitewang semayang time tu.ok..mang tak kusyuk pun smyg sebab dok nak kejau sape abis semayang dulu..pelik tol..zzzzz

banyak lagi aku nak cerita tapi rasenye sambung nanti2 la..sebab tetibe aku rase entry ni boring..hak3..anyway agak2 korang sume ni terjadi disebabkan aku terlalu naif or lurus bendul?zzzz

p/s ; takde idea nak update..agak2 kalau entry ni macam ley disambung akan disambung nanti.. :)

sorry lame x hupdate..banyak probs..huhu

2 cuit2:

Cz Aina said...

huhuhuhuhuhuhuhu...
kelakarlah..
tp sweet...time kanak or budak2 mmg sweet..
dlu sy pernah berangan yg alagkah bagusnye klu sy lahir 24 4.....mcm comel date..
rupenye2 tu mmg la tarikh lahir sy..sabo je..

tOsHiO..... O.o said...

@Cz Aina
haha..kelakar ke cz aina?bgus..cam smgt lak t nak smbg..ngeee~
haha..at least jd kenyataan angan2 tu....ahaks