Wednesday, December 22, 2010

Kawin???


Haaaa?aku nak kawin?lol…sori la..umur tak cukup lagi la nak kawin.hehe aku skang bukan nak cite pasal aku nak kawin sebab cite tu rasanye lame lagi akan jadi kenyataan.errr..tetibe aku ade terdengar ade orang mengeluh lega??zzzz berminat ngan cik adik inikah?opsss..jangan jegilkan mate anda.aku gurau2 manje jerk ni.hehe so macam biase bile tibe jerk cuti sekolah akan ade lagi satu aktiviti wajib yang akan tumbuh dengan banyaknye..dapat teka tak ape?YEE!!!ORANG KAWIN!! Asal cuti sekolah jerk ade orang kawin..bile ade orang kawin jerk kompem2 time tu cuti sekolah.mang cuti sekolah ngan orang kawin ni tak boleh nak dipisahkan agaknye..huhu


Bile da bukak pasal orang kawin ni aku ade la sedikit anti.huh?ANTI?bukan anti tak mau kawin la tapi anti nak g orang kawin?aku ni boleh dikatekan agak tak berape suke nak pergi orang kawin ni.mengape?oh2..banyak sebabnye dan aku sangat2lah bermurah hati nak share ngan korang sekarang..hik2..


Orang ramai
Aku ni jenis yang tak berape suke tempat crowded.tak tau la kenape.tapi bile aku tercampak kat tempat2 yang crowded aku akan ade terase rendah diri and tak berape secure.malangnye bagi aku tiap kali aku pi uma orang kawin ni biasenye mang akan crowded.pergh.mang tak tahan la.ramai sangat orang yang tak dikenali bersepah disini sane.RIMAS!!!huhu.rase macam nak lari jerk.then disebabkan tak berape mengenali antara satu same lain maka kadang2 terjadilah sesi perkenalan disitu.kalau aku dapat berkenalan ngan mamat ensem lagi menggoda dan sedap mate memandang tu takpe la,anytime anywhere aku ok jerk tapi ni sesi berkenalan bersame makcik2 or even nenek2.zzzz ok la tu kut.orang kate kalau nak dapat anaknye kite mesti pikat maknye dulu ye tak?hak2..mereng sungguh aku.secare automatknye bile aku bercakap ngan golongan2 seperti ini aku akan bertukar menjadi perempuan melayu terakhir kat dunia ni.pijak semut pun tak mati laaa wa kate lu.ceh..HIPOKRIT  SUNGGUH HANG NI MS TOSHIO!! Errr…shhhh…senyap2  sudeh..huhuhu


ok..padatnye..isy..



Menu orang kawin
Aku ni bukan lah jenis yang memilih sangat bab2 makan ni..errr..tak memilih?poyo la kau ni..zzzz ok la..seyes aku ni tak memilih.tapi aku ni makan ikut mood aku sendiri.kalau aku nak makan western aku carik la makanan western.tu contohnye la.tapi bagi aku ni mood aku sentiase nye makanan melayu.yang paling penting ialah NASI!!hoyeah..saye peminat besau nasi oohh~ and sayangnye tak sume nasi aku suke and nasi minyak adelah satu di antarenye.jangan tanye nape tapi aku mang tak suke makan.tiap kali aku pi orang kawin aku mesti carik nasi putih.seee perut melayu kan.yang tak bestnye lauk kat orang kawin ni bukannye macam kat kedai makan.banyak and variety.tapi sangat la terhad.mang terpakse amek jerk yang mane ade.ok la.tu ley kompromi lagi.tapi kalau dah ade 2 3 orang kawin tak kan ke haru?tak paham?okay.let me explain.tiap rumah orang kawin biasenye gune menu yang same jerk kan?sooo jemu kut.2 3 orang kawin lam satu hari?ok maybe boleh blah lagi.tapi kalau sampai 2 3 hari berturut2?oh tidak..saye sudah jemu~~  =.=”


menu common time orang kawin..muakss...
nape xde mi tomyam ke ape ke..huhu



Karaoke
yang menariknye pasal orang kawin ni.biasenye setiap orang dikasi can untuk menonjolkan suara emas mereka.okay la tu.aku tak de la berape nak kisah.tapi yang membuatkan aku macam kisah ialah dimane orang yang suare tak berape nak sedap dok conquer mic tu.then boleh lak bantai nyanyi lagu berturut2.pergh..mang tak aman betul nak makan.boleh sampai tercekik2 kut..huhu bile da ade karaoke mesti ade orang yang uruskan or dj di sebalik tabirnye.kalau dj yang di”hire” tu best maka best la jadinye majlis tu tapi kalau dj tu macam “kureng” skit maka “kureng” la jadinye majlis tu.


nyanyi live gune band cam best jer ek..



Pengantin
Ni lagi satu.time2 ni la pengantin akan nampak lagi lawa dan berseri2.yang pengantin pompannye akna mekap 2 3 inchi ntok jadi cantik.yang laki errr pun mekap gak.takde la sume pengantin nak mekap tebal2 tapi jez segelintirnye jerk la.errr..jap2..ms toshio biarlah dyewang nak mekap tebal mane pun.dyewang punye suke laaa..huhu..tau la..tapi jeles ar tengok pengantin lawa2 ni sebab aku tak lawa langsung..wuaaaaa~



Ok la..ni la antare reason2 apasal aku tak berape gemar pi orang kawin.mengarut kan??zzzz tapi kan….aku rase kan…kalau aku yang kawin….aku tak berape kisah kut..hehe

Sunday, December 19, 2010

aku junior yang baik?

Setiap orang mesti ade memori pasal sekolah menengah dyewang kan?ape??takde?perghh..jangan nak kelentong gua laa.at least mesti ade satu dua memori yang akan wat korang tersenyum sampai ke telinga.aku dulu pun sekolah beb..aku tau la betul ke tak.tapi rasenye antare budak baik and budak “nakal” rasenye budak “nakal” lagi banyak memorinye.pahit manis lagi banyak la dyewang rase dari budak baik yang ikut segala peraturan kat sekolah.papepun tak kirelah korang jenis budak yang macam mane kat sekolah dulu tapi sure ade gak kan memori2 yang korang tak ley lupe.soo kat sini aku ingat aku nak share sikit la memori2 time kat sekolah menengah dulu..ley kan? Kan kan kan?? (gaye nabil) hoho tapi entry kali ni aku cerita time aku junior jerk dulu.. hehe


Aku dulu masuk satu jerk sekolah menengah.tak tau la feymes ke tak tapi yang pastinye sekolah tu sekolah yang paling tinggi dalam melake (sebabnye sekolah aku ni dok kat atas bukit).maybe disebabkan fakta yang sekolah aku sekolah paling tinggi tiap kali orang mention pasal sekolah aku mesti dyewang akan cakap “owrh sekolah atas bukit tu ye..tau2..”..sape yang tinggal kat melake mesti boleh teka kan aku sekolah katne?hehehe and ye sekolah aku sekolah asrama yang membawa maksud aku kena dok asrama sekolah tu sepanjang zaman persekolahan menengah aku.ceh.macam nerd lak rase bile aku cakap aku ni dok asrama.eh kejap..ke aku mang nerd?zzzzz


Sekolah asrama biasenye terkenal ngan projek ragging nye dan aku sebagai junior mang tak terlepas dari kena ragging.rase macam takut la gak bile kena ragging ngan senior2 ni.seyes kena ragging ngan senior adelah antare perkare yang aku tak ley nak lupe langsung.aku ingat lagi time tu akaq2 aenior suke sangat pakse budak2 junior menghafal name2 dyewang.WATDEFAK!!hafal name?pliz le..aku nak hafal name tokoh2 sejarah pun da cukup susah ni lak nak kena hafal satu batch form 5 pompan nye name.ohmaigod..mang sangat2 masyuk.tapi macam biase aku tak ambil pusing sangat biasela aku kan budak yang ade brani..haha..nak dijadikan cerita satu hari tu (awal2 taun form 1 la of coz) lepas lunch kat dewan makan aku ngan semangatnye nak balik ke dorm sebab aku terase macam katil kat dorm aku tu da panggil2 name aku.tapi bile aku nak melangkah masuk jerk kawasan asrama aku terperasankan something.sume dak2 batch aku dok berkumpul kat gate asrama.pelik bin ajaib.tak nak balik dorm ke dyewang.disebabkan takde sorang pun nak masuk and mulut aku yang malas nak bertanye nape dyewang tak masuk aku pun ngan yakin nye melangkah masuk asrama.cilake!!patut la dyewang tak masuk,akak2 senior ley lak dok komplot dok kat tangge asrama.plan utama dyewang mestilah nak tanye name dyewang kat dak2 junior.disebabkan aku tak hafal aku terpakse wat U-turn emergency and kembali ke “kumpulan” junior depan gate.macam sial.pasal tu jerk aku tak dapat balik asrama tengah hari tu sebab takut ngan senior..haha..berani la sangat kau tu cik toshio…zzzzz..tanye name pun nak takut ke?zzzz mane ade takut tapi takut tak pat jawab pastu kena “Settle” lak..masak kut kena settle ramai2..ley jadi mental gua cakap sama lu..seyes..gua tak tipu pasal gua pernah kena babe..huhu..


Okay..masuk lak cite seterusnye..ikut “peraturan” senior2 ni,budak2 junior tak dibenarkan berkapel.errr..aku tak bape paham sangat kenape.adekah mereka takut kitewang rampas balak dyewang sebab kitewang lagi kiut?hak2..terperasan lak..aku kiut?lol..geli bulu ketiak aku..miahahaha..opsss…back to the story.ye..kitewang tak dibenarkan berkapel langsung.sangat2 la tak best peraturan ni.abang angkat pun tak dibenarkan.(oh ye..sekolah aku ni sekolah campur laki pompan).even adik angkat laki pun tak ley.okayla..aku takde la amek port sangat ngan peraturan camtu yela aku ni bukannye hot sangat sampai ley berkapel and ber abang2 angkat ni and kemungkinan untuk aku berkapel sangat2 la rendah.aku kan tak cantik.comot plak tu..errr..ok..sadis lak..  =.=” fokus2..errr..oh ye..begitulah lebih kurang peraturannye.nak menyedapkan lagi cerita kitewang tak dibenarkan rapat ngan laki.kalau nak bercakap pun kena duduk lam jarak 3 hasta..watdefak?3 hasta?zzzz sangat lame.da macam sekolah agama pun ade gak.tapi ye macam biase aku sebagai rules breaker yang bergerak secare solo secare tak sengaje melanggar “peraturan” ni.tak sengaje?lol..seyes tak sengaje coz aku ngan bengongnye boleh berkapel ngan form 5 time aku form 2.oh.mang sangat hangat aku pastu.sume senior dok buru aku sebab nak settle kan aku.nak2 pas aku terbuat satu kes.lagi membare la semangat dyewang nak “Settle” aku.zzzz kalau takat attack fizikal aku tak kisah.ni dyewang pergi attack mental.mang gua kate lu mulut pompan mang macam pedang.boleh mereng kena settle ngan senior2 ni.


jarak 3 hasta?nak kena borak macam ni la kut..



ok..kite sambung kat perenggan seterusnye la ye.perenggan sebelumnye macam panjang tak hingat la plak.hehe..meh aku nak cite sikit macam mane care budak2 asrama menjalankan operasi “Settle”. Bagi budak laki biasenye dyewang lbey memberat kearah fizikal.maksudnye disini dyewang lagi suke belasash budak tu gune tangan dyewang.kire cederanya boleh nampak la dengan mate kasar.berbeza dengan pompan,dyewang ni lagi suke “Settle” mentally.oh yeah!! Mang sangat2 masyuk care ni.disebabkan aku pernah kena sekali meh aku story sikit macam mane senior2 ku yang tersayang settle aku dulu2.biasenye projek settle ni jalan pada waktu malam.reasonnye?siang kena sekolah le.malam2 banyak sikit free time nye.okay.nak dibukakkan cerita ade satu malam tu aku kena panggil ke dorm lain.senior la of coz yang panggil.then bile masuk dorm tempat operasi “settle” dijalankan senior2 tu suruh aku duduk tengah2 dorm.then sedar2 jerk aku da dikelilingi 10 atau lebih senior.oh mang gempak.tapi gua tak takut la..zzzz disebabkan pompan suke gune mulut make mereka mulekan perang mulut dengan aku.10 orang lawan 1 bai.kompem2 la aku kalah.disebabkan banyak sangat mulut yang terlibat aku lagi suke mendiamkan diri and mende tu membuatkan senior2 tersebut bertambah hangin dengan aku.hahaha padan muke nak sangat “settle” aku.tapi parah gak la aku kena sebab nak kena hadap banyak sangat operasi “Settle” ni.lepas satu group masuk lagi satu group ade la dekat2 2 3 malam berturut2 aku kena settle.start dalam pukul 12 macam tu and habisnye lam pukul 3 4 5 pagi.bastard gile abis mase aku.and sebab tu gak aku tertido2 lam kelas esoknye.


Lupe plak.kat asrama tu gak ade adat yang agak mengarut gak la.tapi agak seronok bagi senior2.adat ybang aku maksudkan ialah adat bagi name kat budak2 form 1 yang baru masuk.biasenye mende2 ni dilakukan dalam dorm masing yang bermakne the highest rank lam dorm yang akan bagi name.nak tambahkan lagi ke”kreatif”an senior2 ni nickname yang akan diberi haruslah bermula dengan name dorm.disebabkan aku dimasukkan dalam dorm k maka nickname aku pun bermula dengan huruf k.jesteru itu terhasil lah name2 seperti kiki,Kenny.kiha and kidi untuk tahun itu..haha.pelik kan?cube teka yang mane satu nickname aku?okay2..let me give a clue.biasenye nickname ni tak jauh beza dari name asal.tapi ade gak la yang tersasar jauh.sampai tak boleh nak cari name asal dalam nickname tu.then lepas dapat name kitewang diwajibkan untuk menggunakan name2 tersebut,maksudnye name betul kitewang takkan digune .idea nye disini dyewang tak nak la keliru sebab banyak sangat name yang same kat asrama tu.macam contoh name nurul..ade dekat 10 name nurul kat asrama.sekali jerit name nurul tak kan ke sepuluh2 nurul tu kuar?zzzz


Jadi junior ni takde memang penat mase zaman aku tu.tapi still best and masyuk.segale ape yang senior buat tu sebenarnye nak ajau kitewang respek pade yang tua and mengurangkan sifat kurang ajau.macam contohnye dulu aku ni ade habit menyampuk bile orang bercakap.padahal mende tu tak berkaitan dengan aku pun.so nak dijadikan satu cerita lam satu orientasi tu kitewang kena mintak tandatangan akak tu.tapi dengan syarat kitewang taw name penuh dyewang termasuk ngan ejaan yang betul sekali.ok.kena hafal sekali k.tapi bile da dapat tak bermakne tandatangan tu akan terus kite dapat tapi kite akan kena buat something yang akaq2 tu nak kite buat.ok..mang bodoh2 la gak.mende paling bodoh aku pernah kena ialah jadi orang gile and golek2 satu dewan sekolah tu.mang macam siot..zzz ok.cukup pengenalan.nak dijadikan cerita aku dapat da name sorang akaq ni and complete lagi name dye ngan ejaan sume.maka berfikirlah akaq tu nak suruh aku buat mende2 bodoh yang bagi dye amat seronok untuk ditonton.dalam2 dye berpikir datang la sowang member aku and dye gak dapat name penuh and ejaan sekali.dalam akaq tu nga cakap ngan budak tu sebab nak kena decide gak budak tu kena watpe aku tersampuk and ngan selambenye bercakap “akaq mintak ajer dye nyanyi..suare dye sedap” then shruuuttt…pandangan slack hinggap ke wajah poyo ku.shut.and disebabkan itu,malam2 seterusnye aku dijadikan ”fevered menu”  untuk di”santap” oleh senior2  tersebut.apekah??dan sejak tu aku tiap kali nak cakap mesti piker banyak kali dulu.pergh dalam gak efek nye ek..   =.=”
Zzzz…memori time junior mang susah gile nak lupe.tapi nape macam memori yang aku ingat tu sume perkare2 yang macam “best” ajer ye?? *thinking2*

p/s : oh shut..maafkan..panjang pulak entry merapu kali ni..zzzz

Tuesday, December 14, 2010

laki manja?

bawu aku perasan..baru2 ni aku wat satu bulan satu entry...apekah??nampak sangat kemalasan melanda..huhu..sorry la mang banyak mende yang nak kena handle sampai tak menyempat2 nak update blog.ok aku ade topik menarik..thanx to radio hotfm of coz..pagi tadi aku terdengar topik pasal laki manja..wah2..menarik..laki manja??ngeee~~ soo yeah..jom kite usya2 pasal laki manja jom.

laki manje ni kite tak boleh nak tengok pada penampilannye.why?simple jerk..pernah dengar tak pepatah dont judge the book by its cover?haaaaaa...pasai itu la..lam dunia ni..ade jerk laki yang muke ganas sume and brutal plus scary tapi jangan tak taw dyewang ni ade gak manjenye.tapi aku sure yang dyewang akan manje ngan orang tertentu sebagai contohnye awek2 dyewang or mak dyewang kire anak mak la ni.tapi ade gak yang penampilannye mang da menunjukkan dye tu manje.rase2 nye sekali tengok da taw la dye manje macam ade satu cop yang cakap dye tu manje kat dahi dye.eh kejap..ke mang da dicop kat dahi tu dari lahir yang dye tu manje?? lol..hehe

laki manje ni biasenye dikaitkan ngan anak bongsu..ok fakta ni aku mang sokong sangat..biasenye anak bongsu ni mang manje.so..
anak laki bongsu=kompem2 manje..
hehe..sooo siape2 yang dapat laki yang anak last berbahagialah kerana kemungkinan dye itu manje..tapi kena berpada2 gak sebab kadang2 laki bongsu yang manje ni akan jadi terlebih manje sampai pade satu tahap boleh jadi annoying.tapi ade gak yang cakap laki bongsu yang manja ni x boleh nak dipakai sangat sebab dyewang ni manje and susah nak berdikari?benarkah?bagi aku maybe betul la kut sebab aku da pernah cross laki yang macam ni..ohmaigod..mang susah nak handle..terase macam aku lak yang jadi incik pakwe n dye lak yang jadi mak incik awek..mengarut sungguh..zzzzzzz

oh ye..berdasarkan ape yang aku dengar lam borak2 pagi di hotfm tadi laki manja ni cenderung untuk menggunakan kemanjaan dyewang untuk memikat wanita..secara logiknye eh bukan logik tapi secara lumrahnye wanita mang suke laki yang manje.sebabnye?mereka akan terasa lebih disayangi and ingin dibelai ngan manje gak..yela takkan asyik ngan laki yang asyik seyes manjang then xde sense of humor or sifat2 manje langsung..x romantik gitu.selalunye laki yang manje ni romantik orangnye.takde la nak cakap orang yang tak manje tak romantik tapi majority nye laki yang manja mang romantik.soo dapat balak yang romantik mang la best kan tapi kena la berjage2 sebab mungkin dyewang akan menggunakan kemanjaan dyewang untuk menambah lagi "cawangan" dyewang..yela orang manje kan?saham pun naik..banyak ajerk perempuan yang nak.so kesimpulannye laki manje juge ley jadi laki yang playboy.tapi harus diingat maybe seteng2 jerk macam tu..yela takkan la sume laki camtu kan?errr...kan? *mode was2*

laki manja kadang dikaitkan ngan laki lembut..okay..yang ni kena pakai kayu pengukur manja ni..laki lembut mang kebanyakkan nye manja tapi laki manja tak semestinye lembut.okay?ade paham?laki lembut ni biasenye mang manje and dyewang jarang nak gune ayat kasau2.sumenye lembut n "manje".tapi laki sasa ade jerk kuar perkataan yang agak "sedap" didengar tapi still lam ati ade taman..manje pun ade.tapi kire berpada2 n x melebihi tahap kemanjaan laki lembut.oh sekejap..manja laki lembut tu manjekah?bukan gedik?zzzz abaikan..da keliru..huhu



tengok gaye da taw manje plus lembut..an an an??huhu


pink juga disinonimkan dengan manje..aku x taw la betul ke tak tapi rasenye ye la kut..pompan biase suke pink n dyewang kebanyakkan nye mang manje..errr...i guess sebab manje tu sifat pompan la kut.tapi bagi aku pink2 bukan lah segala-galanye..warna pink bukan la bermaksud anda manja..yeke?zzzz yela kut sebab aku ni ley tahan gak manje kadang2 tapi aku tak suke pun kaler pink.pakai pun pakai sebab terpaksa..oh kejap..adekah perkataan kadang2 tu aku harus kuatkan..zzzz oh ms toshio kau tu kadang2 jerk manjenye mang normal la kalau tak suke kaler pink..haha..yeke?kebanyakkan laki cube mengelak dari pakai kaler pink even dyewang manje pun sebab tak nak nampak lembut.so tak bermakne yang tak suke pink ni tak manje sebenarnye.manje ajerk mereka2 ni cume tak de lah nak serlahkan sangat..ngeee~ soo persoalannye adekah laki itu manje kalau dye pakai kaler pink?my answer would be maybe laaa..



manjekah kalau laki pakai pink??eh jap...ni laki ke pompan?Zzzz


p/s : maaf..entry merapu lagi..huhu

Monday, December 13, 2010

naif ke lurus bendul?

kecik2 dulu aku teramat-amatlah naif.naif ke?bukan lurus bendul?maybe sebab aku jenis yang cepat absorb soo ape yang aku nampak aku akan observe and wat rumusan sendiri dan akan percaye bulat2.yela nak bertanye time tu tak reti lagi..tapi mang kelakar lak bile diingat balik.jom kite tengok ade tak ape yang aku pikir time kecik2 dulu same ngan korang? *wink2*

tersebutlah alkisah aku ni seorang pengawas time sekolah agama kat raub dulu.so tiap kali ade meeting cikgu cam biase aku kena jage kelas.tapi bukan kelas budak2 yang umur atas 7 tahun tapi bawah 7 tahun.ok dulu sekolah agama aku ni termasuk ngan taska sekali..ala yang ade budak tadika tu.so mungkin disebabkan cikgu ingat aku ni boleh diharap so aku disuruhnye menjage kelas budak2 kecik ni..haru betul aku cakap..kelas bersepah sume.so aku berinisiatif nak ajau budak2 ni bersihkan kelas.so aku ngan konfidennye berjalan la kat tong sampah kelas dyewang.pape start kat tong sampah dulu la kan..punye la terperanjatnye bile aku nampak ade mende putih meloncat2..ye ade ulat kat situ.terus otak aku yang  naif berfikir mane datangnye ulat2 tu?zzzzz then mate aku ley lak ternampak butir2 nasi kat tong sampah tu.otakku terus translate yang ulat2 tersebut datang dari nasi2 tersebut..watdefak? ulat dari nasi? bijak betul aku time tu..zzzzz

ye..ini le ulat yang aku cakap tu..ade rupa nasik tak?

disebabkan otak aku dah set ulat tu datang dari nasi aku terus bertekad tak moh bazir nasi..i mean ye la kalau nasi tak habis tak kan ke nasi tu da transform jadi ulat..omaigod..n aku geli ulat.memang bergune tol aku pikir camtu sebab sejak dari tu aku kalau tiap kali kompem abis.haha tapi skang ni oleh sebab aku da taw dari mane datangnye ulat tersebut aku dah tak bape kisah nasi abis ke tak..  =.="

next..aku kecik2 dulu slalu fikir macam mane doktor tu taw baby tu pompan ke laki sebab aku sendiri mang tak taw kecik2 dulu.aku ingat doktor2 tu ikut suke ati jerk letak jantina baby2 tu laki ke pompan and oleh sebab itu otak aku mule menyalahkan doktor sebab kasik aku jadi pompan..lol..aku pun x paham nape maybe sebab aku dulu kecik2 ganas soo aku rase better aku jadi laki kut.ok bengong gak aku kecik2 dulu..n bile besau baru la aku taw jantina tu bukan doktor yang tetapkan.zzzzz.

dulu time kecik2 gak aku teringin sangat nak ade rambut panjang sebab rambut aku dulu sangat pendek.mane tak pendeknye mak aku kejap2 potong.belum sempat nak panjang da potong.aku pun nak merase gak rambut panjang.nak dijadikan cerita ustazah dulu ade ajau kalau kite doa tiap2 ari kat tuhan nanti ape yang kite doakan akan termakbul.aku test doa nak makan fishball petang tu and ternyate doa aku termakbul (padahal mang petang tu ade pasar malam n mak aku mang akan beli..zzzz).disebabkan terlalu epi aku pun start doa nak rambut panjang.before tido pun doa.then aku akan tido ngan harapan bile bangun rambut aku akan panjang.ikut logik mang la takkan panjang rambut tu dalam sekelip mate ye tak?soo esoknye aku bangun rambut aku still pendek..zzzzz kuciwa gak la.mati2 aku ingat tuhan tak nak makbul doa tu sebab aku nakal sangat tapi lame2 aku paham sendiri yang rambut tak ley panjang lam semalamam.sengal la plak aku rase..

kecik2 dulu aku gak ngan mengongnye percaye yang tibi kat uma aku tu mang aku sorang jerk tengok.macam aku ingat tibi tu main cite tu kat uma aku jer and tak kuar kat uma orang lain.so aku mang excited gile bile tengok tibi.nak dijadikan cerite ade satu cite best kuar malam tu so n ngan semangatnye aku cite2 la kat member2 esoknye.tapi yang peliknye dyewang pun taw cite tu(memang la dyewang taw..kompem2 la dyewang tgk siaran yang same...zzzz) blur gak la mule2.yela macam mane lak dyewang ley tahu sebab aku sorang jerk yang tengok cite tu kat uma..so then again lame2 baru aku mengerti yang tibi tu siaran dye main kat sume tibi kat mlaysia ni..xde siaran2 yang private..zzzz

mase aku dulu baru belajar semayang aku x taw yang kecepatan semayang bukan lah segale-galenye.aku mati2 ingat makin laju semayang maka makin bagus lah anda.nape aku cakap camtu?sebab dulu time semayang kat sekolah (rasenye asar or zohor) kat surau aku semayang kat sebelah member aku.nak dijadikan cite ade akak2 kat belakang aku nak cop tempat semayang yang kitewang nga gune..soo bile aku semayang laju akak tu akan cakap nak aku nye tempat..then kawan aku lak semayang lagi laju and berjaye membuatkan akak tu kate nak dye.disebabkan aku x moh mengalah aku pun semayang lagi cepat.n akak tu pilih aku balik.disebabkan masing2 tak moh mengalah kitewang da semayang macam nak berlumbe..aku sendiri x taw pe yang kitewang semayang time tu.ok..mang tak kusyuk pun smyg sebab dok nak kejau sape abis semayang dulu..pelik tol..zzzzz

banyak lagi aku nak cerita tapi rasenye sambung nanti2 la..sebab tetibe aku rase entry ni boring..hak3..anyway agak2 korang sume ni terjadi disebabkan aku terlalu naif or lurus bendul?zzzz

p/s ; takde idea nak update..agak2 kalau entry ni macam ley disambung akan disambung nanti.. :)

sorry lame x hupdate..banyak probs..huhu

Saturday, November 6, 2010

cinta,nafsu,duit??

salam..maafkan aku sebab da lame gile tak update blog ni..yela baru2 ni banyak sangat masalah nak kena hadap..well dalam mase sebulan dua ni macam2 yang da jadi..aku da clash ngan mr H..n rapat ngan "abang" angkat aku..den menjauh balik..den kapel lagi with someone new..i guess u can call him mr A.ok la..kali ni aku x nak la heboh2 aku kapel.member2 pun tak ramai yang taw.lagipun i`m still trying to get used with him..

sooo memandangkan aku kapel lagi sekali terus otakku yang tak berape matang nie beroperasi..nape aku bercinta dengan dye..or dengan ayat lainnye mengape aku kapel ngan dye..hurm..tough question..banyak sebab aku ley kasi tapi biarla aku sendiri yang taw..berbalik kepada persoalang aku yang mengarut tu.nape ye?adekah mereka2 ini berkapel disebabkan betul2 jatuh cinta??ooo disebabkan nafsu semate2?or disebabkan duit??harta??n so on??mari bersame saye cik toshio mengupas persoalan yang bergolak dalam otak yang kosong ini..hihihihihi

ade orang berkapel berdasarkan rupa paras..asal mamat tu hensem skit nak kapel..comel sikit macam justin bieber??lol...hahaha cute la gak mamat tu..haaa tu pun mau kapel..nape la korang suke sangat berkapel berdasarkan paras rupe??cube bayangkan kalau satu hari nanti dye tetibe jadi huduh disababkan eksiden ke...kebakaran ke..n pape yg sewaktu dgn nye..sekiranye anda berkapel berdasarkan pada  paras rupe semata2 mesti kamu2 tak kan mahu kekal dengan mereka..ketahui lah..rupe paras yang cantik tu adelah kurniaan darinye..bile2 mase jerk tuhan ley tarik der..soo jangan lah bersandarkan pada rupe paras ntok berkapel ye??


eh..kiut gak ea..patut aku minat budak ni..lol


ade jugak yang kapel berdasarkan harta benda..x taw nape..mb sbb org2 yg berkapel berdasarkan duit ni perlukan duit sgt2..soo mencarilah mereka akan insan2 yang kaya untuk dikikis duitnya..tapi terpikirkah anda bahawa duit bukan lah segala-galanya..duit tak mampu kut nak beli cinta sejati..pe gune korang bercinta dengan duit..duit kalau dikikis makin habis,,tapi kalau berdasarkan sayang semate2 perasaan tu boleh dipupuk n disemai jadi besau2 punye cinta..ingat lah duit tak boleh beli cinta tapi cinta boleh beli duit..bagaimana??anda pikir2 la sendiri ye..hehe

i jez love money..wanna be my sugar mummy??ngee


nafsu?haih..yang ni susah sikit nak kupas..biasenye kapel atas nafsu ni mang x lame..mang kejap jerk la bersame..nikmat same2 tapi in the end break up n carik pasangan baru..tapi ade yang cakap cintu tu sendiri nafsu..mate melihat,kemudian terpaut,kemudian ingin memiliki n errr...lu pikir la sendiri..huhu..kalau boleh minimunkan nafsu anda da bercinta lah atas landasan yang betul..kapel tu sendiri sebenarnye da salah..kalau kite melandaskan jugak cinta atas nafsu semate2 mang x kekal lame la..

eh2..ade org ketiga la di situ..jeng3~


rasullulah sendiri bersabda :

"Janganlah kamu kahwin dengan perempuan kerana kecantikannya, kerana boleh jadi mereka akan merugikan. Dan jangan kerana hartanya, kerana boleh jadi mereka akan mendurhakai. tetapi kahwinlah kerana agamanya. Sesungguhnya seorang budak perempuan hitam yang pecah hidungnya tapi beragama adalah lebih baik."



"Barangsiapa berkahwin akan perempuan kerana hartanya dan elok rupanya nescaya diharamkan akan hartanya dan elok rupanya yakni ditegahkan akan hartanya dan eloknya, dan barangsiapa yang berkahwin akan dia kerana agamanya nescaya diberi rezeki oleh Allah swt akan dia akan hartanya dan eloknya."


bagi aku kalau boleh jangan lah berkapel dengan bersebab..bagaimana kalau tuhan nak tarik something dari dye n yg ditarik itu adelah satu dr reason kite sayang kat dye?kan ke parah..langsung t xde sebab lak kite bercinta..ok..rumitkan??aku sendiri da pening ngan explanation sendiri..seyes..
=.="




p/s : pilih la pasangan anda elok2 ye..harap2 dye mampu membimbing kamu ke jln yg benar,,
sorry merapu and short adik aku sudah sangat bising bile dye taw aku tak update2..huhu

Friday, September 17, 2010

bile raye tiba lagi

lame gile tak hupdate sampai aku x taw nak hupdate pe g..nak hupdate pasal raye??aish..tak kuase eden..da ramai sangat hupdate pasal raye sampai aku da naik muak gile da ni nak bace semua2 tu..tapi takpe2..disebabkan korang masih lagi dalam mood nak beraye aku kasik la korang satu entry spesel 4 raye..so aku rase mari lah kite merapik2 sahaja di pagi errr raye yang indah gile ini..hehe..
 
time2 raye cenggini aku perasan ade beberape trend yang takkan tinggal tiap-tiap tahun..nak tahu pe dye??jom kite survey!!zas~~




"KAD" RAYE

bile tibe hari raye jerk macam2 sms raye yang kreatip mreatip masuk lam inbox aku...yela..zaman sekarang mane main lagi kad2 raye ye tak?? tapi mesej2 ni la yang buatkan aku senyum tak hingat di pagi raye tu..yela tiap2 tahun mesti ade jerk sms baru yang akan direka..dan aku macam biase akan mem"forward"kan mesej2 yang best2 tu..hahaha..nak reka sendiri takde bakat la katekan..tahun ni sms yg macam femes masuk lam inbox aku tu mesej2 yang ade cam pejam celik tu..aku taw korang mesti da taw kan??soo tak payah la aku letak kat sini mesej penuh pejam celik tersebut..hehe

"kad" raye lain yang aku perasan femes sekarang ni ialah "kad raye tag" kat facebook...simple mimple tak payah susah kuar duit..amik satu gambar yang ade unsur2 raye den tag ramai2 kad facebook..memang jimat and buat penuh notification..haha tapi eden tak kisah..raye punye pasal korang nak tag aku bape banyak kad raye pun aku trime..ngee~

tapi pe yang tak bestnye feeling dapat sms raye n "kad raye tag" tu tak same lak cam feeling aku dapat kad raye dulu2.aku rase tu lagi seronok kut..teringat lagi time aku nak carik kad raye yang best2 nak kasik kawan aku..kad raye biase2 jerk..alaa yang kecik2 tu..yang beli 2 ringgit dapat 10 tu..yang tu jimat sikit sebab kawan aku kan ramai kalau boleh time tu kalau boley nak semua kawan2 aku dapat kad raye baru macam masyuk sikit..hak3..memang sweet kan aku ni?? *mode perasan*

waaa..mau kad raye!!!




DUIT RAYE


Asyik bersembang pakcik dan makcik
Hai duit raya lupa nak di beri


ceit..tak malu g mintak duit raye..tengok aku..tak mintak pun..grr~




hehe..aku rase lirik ni lagi bermakna buat budak2 kecik..bagi budak2 separa kecik cam aku ni dah tak bape nak jalan dah..tapi still kalau ade yang menghulur aku dengan rela hati menerimanya..yela..pe kate orang tu?kecik tapak tangan nyiru saya tadahkan??haha..sape tak nak duit raye ye tak....disebabkan duit raye ni la ramai budak2 kecik berkeliaran keluar ngan member2 yang tak kurang same keciknye pergi kutip duit raye..ok fine..nak kutip duit raye jerk kut..ye la..tapi kena ingat gak..dyewang ni berjalan tanpa parents and suke sangat menziarah ke rumah2 yang dyewang tak kenal..and selalu gak la aku perasan yang datang beraye kat rumah aku tu bukan dari kampung aku..i mean dari kawasan aku la..tapi dari kampung or kawasan yang lain!!mak aih..gile berani dyewang ni...kalau dyewang melawat ke rumah2 yang baik2 cam aku ni ok la gak...tapi kalau tuan rumah tu ade niat tak baik camne lak??tak kan ke ade kes lagi budak kena rogol??budak kena culik??budak hilang?isy2..kot ye pun duit raye keselamatan tu kena la fikir dulu adik2..bahaye tau tak.. *mode akak yang perasan baik is on*

lagi cerita pasal duit raye yang aku tak ley blah ialah dimane mereka dengan pandainye berlakon tak kisah pasal duit raye..datang2 rumah orang jerk makan la segala kuih muih yang ade..tapi dyewang mang ketara la nak blah dengan cepatnye tapi tersangkut2 tak nak blah..bile jerk aku dok hulur duit raye trus jerk dyewang cakap "kak,,kami balik dulu ye.." ceh..da dapat duit raye terus angkat kaki..dik oi..tak nak tolong2 akak cuci2 pinggan ke??tu kire ok lagi aku rase..tapi kalau yang datang 2 3 kali lagi aku tak ley blah..ingat aku ni tukang cop duit ke ape..grrr~~

ok2..tu last pasal duit raye..kalau cite pasal duit raye mang takkan habis..banyak jerk cite pasal duit raye yang boleh dicerita..hehehe 


 JEJAK KASIH 
Time2 raye ni gak ar program jejak kasih berlangsung..yela mesti la ade yang si cowok2 berkunjung ke rumah si cewek untuk mengusya ye tak..haha jez kidding..tapi aku perasan la gak time2 raye ni la si pakwe akan berkunjung ke rumah si awek..si ex ni berkenjung ke rumah ex nye yang lain..tak kurang gak ade yang ex student yang berkunjung ke rumah "ex" teacher nye..huhu..jejak kasih habis..ok la..tak kisah la..ok la tu kan..tapi yang parahnye anak teacher nye la ye kan??mane taknye..sekali serbu datang ngan 2 3 kereta..pergh..memang melayan tol aku nak kena basuh pinggan mangkuk sorang2 kat dapur pastu..sob3~~



OPEN HOUSE

Ok..ni lagi satu yang aku tak tahan pasal raye..bile tibe jerk hari raye..open house pun start melambak kat "pasaran raye" macam cendawan tumbuh lepas hujan..kejap kat sini ade open house pastu kat situ..sekali aku rase dalam sehari tu boleh la dapat 3 4 open house..ok la..satu untuk sarapan..satu untuk minum pagi..pastu satu lagi untuk makan tengah hari and so on..jimat gak ek..tapi yang tak bestnye menu yang hampir same jerk tiap2 rumah..ketupat...rendang...lemang..mee goreng...mihun goreng..muak kut..isk3..pastu tiap2 rumah kena makan..habis semua baju kurung aku nye kain jadi ketat..ceit.abis body aku camni

LAGU RAYE

Ok la..lagu raye tak teruk sangat..aku suke lagu raye mang syok habis..tapi kalau sampai semua shopping kena dengar lagu raye mang agak parah la gak bagi aku..sampai aku rase nak cari baju raye pun sampai tensen..dengan tak berjumpenye baju tak berkenan..dengan dengar lagu yang same jerk berulang kali..pergh..memang "heaven" otak aku..sekali sekala lagu raye ok la..jangan la 24 jam lagu raye..nanti aku rase mood raye tu cam tak best lag sebab da boring dengar lagu raye...

ceit..salahkan lagu raye lak..
bukan salah lagu raye la wei..aku salahkan orang yang pasang lagu raye tu..mang tak kena tol ngan mood aku..ni kalau kena kat mak2 yang ngah haru ngan 4 5 anak dye mesti dye ley kena migrain..raye blom start da kena makan panadol..lol..

 SALAM PERANTAUAN

Ha...ni lagu satu..salam perantauan..bile tiba hari raye jerk mang tak sah kalau takde pasal orang2 yang beraye kat luar negara ni..pastu nak tunjukkan lagi ke"best"an tu dyewang postkan gambar dyewang main salji sume kat surat khabar..den letak la sepatah 2 cam "saya nak ucapkan selamat hari raye kepada mak ayah saye..pakwe saye.." lol.yang pakwe tu aku tipu..hak3 sumpah aku seyes jeles tengok gambar2 camtu..tengok la nanti kalau aku dapat fly..aku taruk gambar aku besau2 gedabak kasik korang tengok..jangan kate main salji gambar aku nga makan salji pun aku ley taruk..tapi tu err..kalau fly la..hehe

ARGHH!!!seyes jeles..grrr~
 ******************************************

k la..da panjang lebar da aku merapik ni..banyak lagi trend2 raye yang aku perasan dan tak ley blah..tapi papepun raye setahun sekali..soo marilah kite beraye sakan yerp!!!

SELAMAT HARI RAYE!!!
p/s: ceit..raye da nak 2 minggu baru la nak cite pasal raye..lemau tol aku ni..afwan~~

Sunday, August 29, 2010

R.I.N.D.U?

errr...ye..anda bersame lagi dengan saye..toshio O.o dalam sesi merepek2 di pagi yang indah ini..haha.ade gaye emcee yang berjaye tak?? ;p

ok..aku tak tau la nape tapi aku perasan yang aku suke sangat cerite pasal cinta..kejap2 cinta..ok..kali ni tak mau cerite pasal cinta da..tapi rindu..yikess..berkait jerk..haha..pe aku kisah..ejaan lain kut..kait ke tak belakang kire okay??ngeeee~

perasaan rindu tu boleh dikategorikan kepada banyak jenis..rindu kepada yang tersayang..rindu kepada benda-bendaan..rindu kepada errr..memori2?ok..da merapik..abaikan ajerk.buat mase skang ni aku lebih berminat nak cerita pasal rindu kepada yang tersayang...ececeh..mentang2 la nga loving2 ni..amek kesempatan lak ek..haha...bukan2..ni saje nak share2 jerk..tukar2 pendapat..ok??errmm...let me see..actually aku jez nak kongsi care2 nak mengurangkan perasaan rindu jerk.ni antara yg aku wat jerk mungkin pelik sikit soo jez bear wif me k?

***********************************************

sekiranya aku rindu nak dengar suare mr H biasenye aku akan jez kol dye..tapi memandangkan fon dye errr..nazak..dem u fon..grrr~ maka jarang la dapat dengar suare dye..so sebagai alternatifnye aku rakam suare dye bile nga borak lam fon..soo bile2 aku rindu jez carik balik pe yang da direcord n dengar balik..ok..setakat ni agak membantu gak la..nak lagi best rakam la bile dye kate i love u ke ape ke..baru lagi syok nak dengar ye tak??haha..walaupun tak sebest dengar yang real punye tapi at least ade la gak suare dye berkumandang di gegendang telinge  tu..  xD


haha...gedik gile gune mende ni..record gune fon sudah..hahaha



next..bile aku agak2 rindu nak  menatap wajahnye..cewaaahh..aku lagi suke tengok gambar dye..soo aku letak la gambar mr H kat wallet..wallpaper fon..and laptop gak..soo dimane2 aje aku akan nampak mr H..even tak nampak live rasenye ni lagi better dari dok angau bayangkan rupe dye jerk..i guess soo la..jadi bile anda berdating ngan c dye tangkap lah gambar sebanyak yang boleh supaye nanti boleh la anda tersengih2 sendirian macam orang tak betul bile tengok gambar tu balik ye tak??hahahaha

bile agak2 rindu dengan kehadirannye pulak rasenye pakai la baju yang pernah dipakai dye..dengan ni kamu2 akan terase dye sentiase dekat dengan dye.. 

ape beza baju baru ngan baju yang dipakai??
errrkk..obvious kut..baju baru ade bau kedai..baju da pakai ade bau dye la..err,,abai kan,,abai kan..tapikan aku dengar2 cerite kalau kite beri pasangan kite tu baju sebagai hadiah hubungan tu takkan kekal lame.tapi sekadar dengar khabar angin jer la..tak taw la betul ke tak..mitos jerk rasenye..soo kalau agak2 tak caye ngan mitos ni abaikan la cerita tersebut dan startla tukar2 baju  ngan pasangan anda..tapi cek dulu badan dye ok ke tak,,kalau berkurap or scabbies takut berjangkit lak..takkan ke haru jadinye nanti??hohoho




uishh..teringin nak ade baju kapel camni..huhu



selain tu dengan menyimpan nye barang2 pemberian c dye akan membuatkan anda teringat kan dye and dapat mengurangkan serba sedikit rindu tu..kalau2 bf/gf anda takde kasi hadiah langsung gesa la sikit k..bukannye nak barang mahal2 pun...sekadar yang ley wat tande ingatan da cukup da rasenye..ok contohnye...bear2..cincin kapel..baju...n sebagainye..kalau cam waktu dulu2, aku tukar2 fon aku ngan mr H..ok..bukan aku nak tukar sangat k tapi dye.errr...soo tiap2 malam aku akan tido ngan fon tu untuk wat aku ilang rindu kat mr H la kononnye..tapi sejak fon tu aku da terhilangkan dengan tak sengaje,aku da tak dapat da nak wat camtu lagi..err..ma mintak maap papa..  :(( 

jalan terbaik nak mengurangkan rindu adalah dengan mem"busy"kan diri anda...soo buat2 la rajin memasak kat dapur ke..belajar ke..kemas rumah ke..basuh baju 2 3 kali sehari ke ape ke..janji anda mengisi mase lapang anda dengan aktiviti agar ley buatkan anda terleka tanpa memikirkan sangat rindu anda pada c dye..tapi agak2 tak boley nak wat aktiviti bersendirian i mean kalau2 tak berkesan la, keluar la ngan member2..insyaallah..memang anda akan lupe at least sedikit pasal rindu anda tu

ade lagi satu care yang aku pernah buat mase sekolah2 dulu..aku suke merakamkan adegan2 tangkap leleh ke dalam satu buku dengan gaye ala2 diari..setiap mende yang berlaku antare aku ngan dye aku akan catitkan dalam buku tu..soo agak2 bile rindu tu bace jerk la buku tu cam kite bace novel..kompem boleh hiburkan hati kite yang di kala kerinduan ni..hehe waa...gile memorable nye ar.terubat sikit rindu tu..walaupun agak kebudak-budakkan tapi rasenye cam sweet la plak..tak caye??cube bayangkan kite catit sume detik2 pahit manis kite n kekasih ati kite tu.nak lagi baik catit dari macam mane korang kenal laa..den bile da kawin nanti kasik la kat dye as hadiah..kompem dye cam terharu punye.. *muke separuh konfiden..huhu*





err...wat camni ok gak ek?pastu ley jual diari tu..hoho macam laku jerk  =.="




***********************************************

ahh,,tipu..saye da try da..makin rindu ade la...tak berkesan langsung..huh~~

ok..setiap orang ade carenye sendiri..tak bermaksud kalau care tu berkesan kat kite n mende tu akan berkesan kat orang lain gak ek..ok..meh aku try cadangkan mende2 yang ley tolong kamu k cayunk?? *wink2*

kalau agak2 rindu sangat tu diharapkan kurangkan la bergayut di telefon and seangkatan dengan nye..nape aku cakap camtu??sebab bile da kurang nye mende2 camtu soo makin kurang la kasih sayang anda kat dye..and automatiknye makin berkurang lah rindu tu nanti..tak gitu..hehe..ok2..seyes2..common la rindu macam tu..tapi kena la kawal perasaan rindu tu.care nak kawal perasaan rindu tu aku rase terletak pada empunye diri la..selagi rindu tu terkawal maka takde la terjadi makin rindu..tapi kan..rase2 rindu sangat tu kawin jerk la..senang cite..ley berkepit cam belangkas 24 jam ye tak..hehe jk

p/s : miss mr H soo much..
xoxoxoxo

Thursday, August 26, 2010

pembuli!!

pernah sekali aku ikut ayah aku time dye kena bagi ceramah ntok SPM..errr..ok..bukan sukerela ikut..tapi dipakse memandangkan aku pun nak ambik SPM time tu..aku tak ingat lak sekolah ape yang jemput ayah aku bagi ceramah untuk SPM tu tapi takpe aku sekarang nak bercerita pasal sorang budak from sekolah tersebut bukan sekolahnye..huhu

***************************************************

dengan berbaju kurung aku follow ayah aku masuk dewan ceramah..ok..sangat janggal..ramai pulak mate memandang..err..cun sangatkah aku ari tu?haha..then aku terus amek port belakang2 memandangkan aku jez menumpang dengar ceramah jerk..tengah dok leka2 belek buku catatan yang aku bawak, ade plak satu suare sumbang menegur aku..

"ai..ni fatihah kan??"

dengar jerk name aku disebut aku terus angkat muke aku...syut..DYE!! aku mule tak senang duduk

"kenal tak ni sape?"

"kenal"
acuh tak acuh jerk aku jawab..

"wei2..dye ingat aku la..haha"
mamat tersebut terus kecoh2  ngan kawan dye..

cilake...ingat aku tak ingat kau ke??dalam otak aku da tercatit ko tu PEMBULI aku time sekolah rendah aku tau tak..ye sile takes note..PEMBULI!! grrrr~~ meskipun kau tidak ensem tapi perangai bulimu akan tetap terpahat di kotak memoriku!! huh~~

bile dye tengok jerk aku layan tak layan dye trus dok kat kerusi dye yang sebetolnye..wtf??dye dok belakang gak??perghh..mang tak aman la aku jawabnye...da tu kejap2 dok pandang aku..pe kau ingat aku suke kat kau ke??huh..kemudian otak aku terus terimbau pada saat2 itu...ya..saat itu..


*************************************************** 
kejadian 1

hari ni hari first aku sekolah kat sekolah ni..al maklumlah baru pindah sekolah..dengan bertudung sekolah putih,baju putih and berkain hijau aku menggalas beg aku masuk ke perkarangan sekolah.okay dapat tangkap tak aku pakai uniform ape??ye anda betol!!uniform sekolah agama.huhu.masih aku ingat lagi ari tu ustazah tak moh mengajau pape memandangkan baru hari first bukak sekolah soo aku decide nak wat sedikit activity mengaler..yela tengah semangat kut nak mengaler sebab mak aku bawu jerk belikan aku satu set kaler pensel kaler yang banyak batang punye..tak main la 12 batang jer der..haha ni pun da berkurun aku mintak mak aku belikan baru la dapat..hadiah hari pertama masuk sekolah katenye..suke2~



ni le lbey kurang rupe pensel kaler aku tu..banyak tak banyak??


pensel kaler ni da kire cam jadik feveret aku pastu..jage sikit punye baek..tak nak kasi jatuh sume..tapi aleh2 hari tu dye muncul depan aku den terus rampas pensel kaler tersebut..aku pe lagi dengan berkain yang agak2 labuh mengejau dye satu sekolah agame tu..ade la dalam lbey kurang 2 3 round..bengong betul..da la aku tak kenal ...suke suki lak nak amek pensel kaler aku..sekotak lak tu...bile aku da nak start termengah2 dye tetibe berhenti..aku tak pasti pe yang terjadi tapi lepas tu aku tengok pensel kaler tu da jatuh and berterabur kat lantai..tak semena2 aku terus menangis..mane tak nye pensel kaler tu da jatuh kut..setahu aku pensel kaler kalau jatuh lead kat dalam dye ley patah..ye aku tau fakta tu dan sebab itu aku menangis..punye la aku jage pensel kaler tu ko lak ley wat jatuh..perghh..memang menyirap betol..sejak tu aku da cop dye budak jahat n PEMBULI!! tengok tu..baru first time jumpe aku da cop dye bukan2..padan muke..

***************************************************
kejadian 2

sejak peristiwa pensel kaler tu..dye suke sangat buli aku..kalau takat sakat takpe gak..ni buli ok..BULI!! makin aku kena buli makin aku rase tak suke kat dye..seyes nak pandang muke dye pun cam nyampah..tapi takpe..aku jadi lagi suke bukan sebab aku kat dye tapi sebab bile dye buli aku mesti ade jerk yang akan datang selamatkan aku..ye.. first love aku yang jadi hero kecik aku time tu.namenye mr S...pergh..suke tol aku kat mr S tu..baik pun ade..STOP2!! sile kembali ke pangkal cerita..  >.<"

aku ingat lagi time tu musim melastik orang..dye punye la semangat nak lastik aku.taw tak lastik tu camne..dye gune something macam kertas and getah.proses melastik akan terjadi bile kertas yang telah dilipat2 kecil berjaye "ditembak" menggunakan getah..ade paham??hehe.errr.ok2.back to da story.nak dijadikan cerita,kalau dye sorang jerk yang lastik aku takde la aku kisah sangat..ni sekali lastik ajak geng2 sekali..sakit tau tak..naseb baik mr S came to da rescue..maka berlaku la combat antare team pembuli and team hero..time tu aku rase cam da tersepit dalam peperangan dunia kedua la plak..hoho  =.="


ok..sangat2 hiperbola..  =.="


aku tak taw la ape masalah dye ngan aku..tapi care dye buli aku mang sangat2 la aku tak suke..aku ade wat salah ngan dye ke?? tapi memandangkan mr S slalu menyelamatkan aku so aku jadi dah tak berape kisah bile dye buli..tapi rase x suke tu still ade..

***************************************************
kejadian 3

mak aku punye la semangat suruh aku pergi kelas agama petang ni..oh pliz la mom..hari last sekolah kut..mane ade orang sangat..sume da start berholiday..yela UPSR da abis la katekan..tapi bile mak aku cakap pergi sekolah,jumpe cikgu,mintak ampun sume kalo ade wat salah,aku terus jerk jadi budak baik and ikut cakap mak aku...ade point gak pe yang mak aku cakap tu.watnye aku ade wat salah ngan ustazah2 tu bile lagi aku nak mintak maap ye tak??pasni aku da tak jejak lagi kut kaki kat sekolah tu..soo dengan semangatnye aku menjejakkan kaki wat kali terakhir kat sekolah tersebut..ok..settle...ustazah suruh aku dok lam satu klas ngan dak2 klas lain..ade la dalam 2 3 orang jerk yang datang sekolah time tu..yang lain sume cuti tak hengat,,bese la tu..budak2...sape yang tak suke cuti ye tak??haha

tengah aku dok leka termenung dye tetibe muncul depan aku..kacau line tol la..aku baru nak berangankan mr S..grrr~~ rupenye2 dye jez nak tanye betul ke tak pasal aku suke mr S..nampaknye dye da dengar cite pasal ni..cepat gak tersebar ek..tapi aku tak jawab pun..then aku terus lari dari dye sebab takut dye marah aku bile aku tak jawab pun pe yang dye tanye.yela ari ni mr S tak datang kut.soo kena la aku save diri sendri ye tak???huhu...aku lari nyorok kat belakang sekolah tapi aku cam nampak dye still lagi ade kat sekolah..gaye cam cari aku pun ade..ok..tu teka jerk..ceh..rajin plak budak ni dok sini..pergi la balik..cite aku ngan mr S xde kena mengena ngan dye kut..isyy..at da end sebab aku tak nak bersemuke ngan aku terpakse menyorok kat toilet sekolah sampai balik..pergh,,gile xde keje..  =.="

*************************************************** 

huh...sadiq sepak raga..ye tu la name yang aku bagi kat dye time sekolah dulu..ok..ni mesti gare2 aku terpengaruh dengan cite p.ramlee dulu2..hak3..ni jez antara kejadian buli yang aku ingat..err..tak cukup sadis kan??huhu

tapi nampaknye kali ni dye da tak buli aku tapi dye kuat mengusik la plak..bile ayah aku nga berceramah kat depan dye sikit2 dok sebut anak pak mail.anak pak mail..mental tol..segan aku..da la dye sebut depan kawan2 dye.huhu

bile ceramah da abis aku ikut ayah aku pergi makan..ade makan free ntok ayah aku..n aku di invite sekali..time tu aku cam nampak dye jerk..ade gaye cam nak approach aku..err..ok sangat perasan.haha...sile abaikan..tapi yang aku taw tu la last sekali aku bersua muke ngan dye..pastu PUFF!! da tak jumpe2 da..

*************************************************** 


tujuan aku tulis entry ni bukanlah nak kutuk dye ke ape ke..tapi aku jez nak cakap aku da maafkan pe yang dye da buli aku..walaupun dye buli tak teruk tapi aku still terase kut ngan dye..seyes..huhu..aku still tak taw nape la dye suke sangat buli aku..ok..maybe sebab aku ni subjek buli yang berjaye kut??

tapi takpe..dalam bulan puase ni elok2 la bermaaf-maafan ye tak..dapat sikit pahale..err..yo2 jerk aku ni..walaupun aku agak terase ngan kamu wahai mr sadiq tapi aku decide ntok maafkan ajer pasal mende2 ni..lagipun tak baik pendam lelame..n tak baik gak membenci seseorang sangat2..so dengan ini aku jez nak cakap " i forgive u mr sadiq..n pliz forgive me back k?"  :D

oh ye..n thanx coz tolong mewarnai zaman sekolah rendah aku..

p/s : miss da old time soo much..
*tacing2*


tak reti nak letak tajuk yang berkaitan ngan entry...sob2..soo sori..


notes : mr S bukan mr sadiq

Monday, August 23, 2010

1st love

Hush, hush
Hush, hush
I've already spoken
Our love is broken
Baby
Hush hush
uih..layan gak lagu nie..haha..lagu dari pussycatdoll ni tetiba membuatkan aku teringat pada cinta pertama aku yang dah errr berakhir sekian lamanye..ok2..lagu ni actually takde la kena mengena sangat ngan cinta pertama aku tapi part our love is broken membuatkan aku terimbau kembali saat2 cinta pertama aku..ok patutnye bukan is tapi was kalo nak lagi tepat..errr.. sunyi sepi

cinta pertama tu ade yang kate hanye cinta monyet..tapi ade gak yang kate cinta sejati..tak kurang jugak yang cakap cinta pertama tu datang dari jatuh cinta pandang pertama..and ade gak yang cakap cinta pertama tu susah ntok dilupekan..yikess..dat was soo dem true beb..sape setuju sile angkat tangan tinggi2 ye..hoho

aku masih ingat lagi macam mane cinta pertame aku..errr..cinta pertama aku sangatlah cinta monyet..tapi sangat sweet..tapi yang tak ley nak blah aku yang pergi  propose dye bukan dye yang propose aku..ceit..tak malu tol aku ek..time tu aku skola rendah lagi and aku ngan beraninye pergi propose dye sehari sebelum zaman sekolah rendah aku berakhir..gile gatai..macam perigi carik timba pun ade..haha tapi nak wat camne aku dapat rase yang dye tak kan propose aku sebab kitewang sangat rapat..macam best fren ar mesti ar janggal kut bagi dye tetibe jerk nak naiktarafkan hubungan kami2 ke taraf pasangan bahagie..and ape yang aku rase tu memang btol.lepas jerk aku propose dye gune surat (tak berani nak face to face..segan.hehe) dye cakap dye lom sedia lagi..owrh..ok.. fine..and aku teruskan hidup aku cam biasa..



ini aku..hohoho


but setelah hampir setahun tetibe dye kol aku and kate "yes..saye nak jadi pakwe awak boleh?" err..tergamam gak..tapi naseb baik lom expired lagi proposal aku tuh..hehe..and berkapel la kami ni selama 2 tahun and penghujung aku form 3 tetibe dye mintak putus.aku tak banyak cakap..aku ikut jerk..yela da orang taknak kite kan..watpe nak terhegeh2 ye tak??tapi ade gak aku terpikir kenapa dye mintak clash ngan aku..oh..adekah kerana aku tak cantik?or kerana aku sangat susah nak kuar rumah dating ngan dye??huhu...aku pun tak pasti and sampai sekarang aku takde jawapannye

tapi kenangan yang aku ngan dye ade mang susah aku nak lupekan.aku masih ingat lagi macam mane dye suke protect aku dari kena buli ngan sorang mamat ni..ok..part camne aku kena buli nanti aku explain di lain entry..pastu dye sangat la sweet coz sanggup berbasikal dari uma dye ke rumah aku yang jarak dye macam jauh semate2 nak jumpe and berborak ngan aku...tapi takde pengalaman berdating secare official ngan dye sebab aku susah sangat nak keluar rumah..  =.=" 



cinta terkurung??


aku pernah dengar kalau korang jumpe cinta pertama korang balik korang ade possibility yang tinggi untuk jatuh cinta lagi pade dye..aku tak taw la plak sejauh mane kebenarannye tapi jantung aku ade la sedikit berdegup bile aku jumpe dye..mane taknye.dye ensem gile kut skang..nak2 ngan muke dye mix cine..aish..aku rase ramai gak pompan ley cair ngan dye..haha..tapi yang pelikye aku masih ley control perasaan tu..mungkin sebab aku dah ade cinta yang bukan lagi cinta monyet.aku da ade mr H..and mungkin jugak sebab aku da terime kenyataan yang aku dan dye nye relationship da berakhir




mr H syg aku..yeah~




tapi cik toshio mungkin hang sorang jerk rase cam tu..jantung nak berdegup bagai..ntah2 dye tak pun rase..jangan perasan la..
haha.cilake sungguh..ok..u got dat point right..tapi tak salah pun kan aku rase camtu..and kalau la dye nak aku balik pun dye da terlambat kut..hati ni dimiliki orang lain da..tapi still aku takkan deny yang dye cinta pertama aku..yang penting perasaan sayang kat dye sebagai kapel tu da bertukar sebagai kawan baik balik..ye ar..takkan semate2 da clash hubungan nak jadi retak kan?tittle fren masih ade kut..  :)

p/s : tertanye2 cinta pertama korang macam mane lak ek??
*wonder2*



Sunday, August 22, 2010

i got blog award??ha??


toce2 to err azuin 4 diz award..tak sangke lak dpt award..yela baru 2 hari aku nak kenal2kan blog ni kat orang alih2 da dapat award..1st time lagi tu you.. *hidung kembang kuncup* haha..trimas..cayang kamu ketat2 azuin..hehe..menurut err post yang aku tengok tadi aku kena jawab beberape soalan baru la award ni sah jadi milik aku...sooo pe lagi..jom jawab..aku da tak sabau ni..ahaks..


soalan2 yang harus ku jawab....

1) apa yang bermain di fikiran you all sekarang..
dem..ade 2 test kut naik september ni...
err..tuto2 ku~~
adesss..mati aku..

2)nama samaran you all
bagitaw name yang orang panggil jerk la ek..banyak sket..hehe
nurul = untuk orang yang tak kenal
toshio = member2 mozac and blog
teha = family n member2 INTI
kiha = dak mozac jerk k
te`ah = err..member2 INTI gak
fatihah = parents n errr??
mama = mr.H

3) 3 org yg pling kamu sayang
keluargaku
mr H
member2

4)Panggilan untuk si dia
sayang..papa..
ok..dilarang vomit disini..
>.<

5)Hadiah you all mimpikan dari orang teristimewa
bear2 besau2 punye ye sayang??
yikes..sejak bile aku minat bear2 ni??
=.="

6)Blog you all suka visit
blog yang poyo cam aku..hak3
tapi paling suke g blog zack
seyes best..
*two thumbs up!!!*

7)Tagkan 15 blogger you all
 mak aih..15??seyes leceh lak..xpe2 demi blogger2 ku yang tersayang..
amek la award2 ni yerp..

pengikut2 setia blog aku..
jangan malu2 ye..
amek2..hehehehe

sharing awards iz caring gitu..
aaauuu~~ 
(sile jangan terbayangkan mak nyah..lol)

p/s : kalo gantung awards ni kat blog ok gak ek??? *wink2*

curiosity kill the cat??

ari ni aku rase cam nak tersengih2 jerk kat depan laptop nie..mane taknye ari ni aku dengan semangatnye pergi tanye incik google maksud ni-->> "curiosity kill the cat"..yela..aku sekarang ni tengah mood perasan rajin..nak jugak la belaja peribahase2 BI ni..mane la taw kut2 aku ley gune ntok TOEFL nanti kan??(padahal tutorial x usik2 lagi  =.=" ) errr...x taw TOEFL tu ape?jap..kalo tak salah aku TOEFL tu cam exam la..exam ntok mintak U luar negare..correct me if i`m wrong pliz..ni ikut pemahaman aku jerk ni...yang aku pasti NO TOEFL NO OVERSEA huhu..ok2 lupekan TOEFL  jom kite tengok usha sikit ape yang incik google ni cakap pasal ni..


dun shy2.. klik ar ntok tgk dye membesar..


ok..macam cilake..incik google ni betol2 kasi bunuh aku punye ke"serius"an ari ni..haha..rase ingin tahu membunuh kucing??wtf??ape kena mengena kucing dengan rase ingin tahu..nampaknye incik google ni memerlukan orang yang terer BI cam aku ntok translate maksud tersebut tanpa direct translation seperti mane yang incik google kesayangan kite ni buat k?? *mode perasan terer  baik ati* hahahahaha

curiosity kill the cat ni maksudnye errr...ehem2.. *clearkan tekak* ok2..peribahase ni actually macam nak bagi warning ar..jangan terlalu bersifat ingin tahu..sebab sifat tu boleh membawa padah..errr...ok..lbey kurang macam tuu la...paham tak murid2 sekalian??ahaks..incik google sile hire saye ntok jadi translator k?? seyes ni lol..jez kidding..

incik kucing comel yang curios..




ok..jom kite carik situasi pe yang kena ngan peribahase ni..






loading....






loading....





haa!!ok dapat...seks bebas..teettt...eh,ape kena mengena?ade la..meh aku explain pelan2 ye..macam yang kite sume tahu remaje ni penuh dengan sifat ingin tahu tentang mende2 ni.dah tak sabar nak masuk alam dewasa agaknye..disebabkan sifat ingin tahu mereka yang tak seiring dengan ilmu yang secukupnye maka terjadilah situasi di mane tumbuhnye lahirnye bersepahnye bayi2 di tempat pembuangan sampah,longkang2,masjid2 dan sebagainye..am i right?? sepatutnye mereka perlu mengawal sifat2 ni.bukannye tak boleh nak buat seks2 ni..boleh..tapi belajarlah dulu cara2 yang btol dan akibatnye..sebagai contoh..pakai kondom..nak lagi senang..kawin jerk la beb.tu lagi bagus..ini tak..nak tau sangat rasenye macam mane terus buat..kan da dapat baby..pastu campak merate2..kesian la kat baby2 tu..baby tu spesis kite kut..ade hati, ade perasaan, ade nyawa..da reti buat mende tu tak reti nak bertanggungjawab lak..huh..HATE U!! kalo takde ilmu pun tolong le ade sifat BERTANGGUNGJAWAB sikit..amek kau..siap bold lagi..erk..chill2..terEMO lak..huhu

ok2.abaikan emosi yang terganggu tadi..dalam konteks ayat ni kite boleh rumuskan yang...

curiosity = ingin tahu pasal seks tapi takde ilmu yang cukup
kill = dengan tengongnye wat seks
cat = bayi bersepah2 sebab takde sifat tanggungjawab

notes : ok..ni bukan maksud dia..jez perumpamaan emo dari aku,,abaikan2,,biarkan aku terjun dengan labu2 ku..abaikan2...huhuhu

ok2..enough2...tutup pasal mende emo tu.kite try kat situasi lain lak..hurm..let me see.ahah!!

kite gune contoh senang sikit..cube bayangkan korang lelaki(yang memang laki tu dah tak perlu bayangkan)..then terjumpe lak awek cun tengah tunggu bas kat bus stop.korang tetibe rase da jatuh cinta lak ngan awek tu.soo mesti lah korang nak taw pasal dye kan,,mane la taw kalau2 ade borang kosong yang boleh diisi..dengan didorongnye sifat ingin tahu  dan angau yang melampau maka terjadilah perbualan2 seperti ini..

**************************************

"hai awak..sorang jerk ke??"

"eh tak la..berdua jerk.."
 cilake..aku terkena..takpe2..control macho..control macho..
"oh berdua..kawan awak tu lutsinar la..patut la tak nampak..hehe"

"hehe..kelakar la awak ni"
yess..ade can..haha *mode perasan is on*

"eh..hehe..awak ni comel la..name sape ye?"

"rennie..awak??"

"rennie??cantik name tu,,macam empunye namenye jugak,,hehe..saye roy..ni nak gi mane nie?"
waa..name dye start ngan r..aku pun r gak..ade jodoh nie..hehe  *mode perasan lagi*

"saye nak balik rumah jerk.."

"sorang jer?? tak takut??meh abang teman kan nak??bahaye pompan jalan sorang2 ni"
pancing..jangan tak pancing..kena tunjuk aku ni caring ni..mesti sangkut punye

"hehe..takpe la wak..jap g boifen saye sampai"
cilake...pedih siot..kalo aku tak usha tadi mesti aku ley berangan2 lagi..huhu


notes  :     anda                      awek                  monolog dalaman liar anda


**************************************


tett...mang takde bakat bercerita aku ni..mesti korang tak paham kan?
sob3 ~~

p/s : tapi idop ni kalau asyik nak amik langkah selamat pun x syok gak ek..
i guess ms.life will be bored without mr.risk 
oh yer..maafkan kalo grammar salah..
*back to da study mode*

Friday, August 20, 2010

cinta jarak jauh??



pe pendapat korang tentang cinta jarak jauh ni??payah??menyusahkan??ok..fine..tu pendapat korang..tapi bagi aku..cinta jarak jauh ni amat lah "fun"!! LOL..se"fun" mane kah manakah maksud aku??jom kite survey!!

bile kite bercinte jarak jauh tu..mestilah susah gile nak jumpe ye tak??ye la..kalo da sorang dok melake n sorang dok terengganu la contohnye..tak ke gile babeng jauh tu??ok..macam mane nak jumpe??ok yang tu mang agak susah sket la,,tapi kalo ade kemahuan disitu ade jalan..hendak seribu daye tak hendak seribu dalih...haa..kalo hang da sayang bangat sama lu punye cewek or cowok 4 sure la korang akan cari jalan semahu2nye ntok berjumpe..kalo korang sanggup menapak jauh2 jez ntok jumpe buah ati mesti buah ati tu akan terharu punye ar...ye la..bukan senang nak datang ye tak..pastu datang semate2 nak jumpe jerk..oh..kalo aku la mesti da terharu gile2 la..mesti ikatan korang makin utuh gak..huhu

ok..bile da jauh..mesti la jarang jumpe plak ye tak??eh mang la..tak bagus ke tu??so takde la nak kena ngadap muke dia hari2..yela tak kan nak berkepit 24 jam jerk..basi la beb nanti bila nak kawin...bosan kut..tak dapat tangkap maksud aku??ye la..bile da jarang jumpe mesti la korang akan selalu teringat2..kalo da slalu jumpe nak ingat camne..tak yah ingat da ade da pun depan mate..pastu asyik tengok muke yang same..silap2 laki tu jadi bosan n try pompan lain lak..ok tak sume camtu actually..jez seteng2 jerk yang macam tu.sebab kalo da sayang ketat2 kat pasangan masing2 tak kan la ley jemu ye tak??oh yer..jarang jumpe pun ley enak zina sket pe..ok..part2 ni aku tak moh sentuh sangat...ikut pemahaman sendiri2 jerk la ye??

next pasal err..let me see,,care nak still keep in touch..waa..banyak best maaa..kalo yang cam klasik tu mereka2 ni pakai surat..surat2 cinta zaman skang ni susah gile kut nak dapat.sket2 nak msg.da tak main da surat2 ni..aku dapat surat cinte pun time skola2 dulu jerk.errk..dok hostel dekat2 pun nak bersurat2 ke??haha..come on la..care ni paling best kut...sob3~~ korang tak rase ke romantik gile bersurat2 ni??APE??KUNO?ok fine..nak canggih sangat pergi la ko pakai emel tu..tak pun laman2 web sosial yang berterabur kat internet tu..sweet gak n advanced g...nak2 bile kat relationship tu letak married padahal jez couple jerk kut..hoho best2!!ley la berangan jap ek?  =))

tapi kalo pakai mende2 ni tak dengar suare kut..i nak dengar suare hubby i..huhu

aiyoo..cik adik manis.u kan ley kol hubby u gune skype o seumpamanye..dapat wat video kol g..ok sangat2 advanced n menarik..tak macam yang kapel2 jarak dekat ye tak??bile nak jumpe jerk trus start enjin kete n terus g jumpe..asal rindu terus g jumpe..ok..sangat2 tak adventure ar babe..haha oh yer..kalo kat uma takde internet handfon kan ade?kedit cikai??haa!!pergi kutip duit syiling n kol pakai public..sweeet sey...care RARE tuh.. *wink2*

bagi yang tol2 jauh cam malaysia ngan USA contohnye..lagi la jauh kut.nak jumpe jerk kena berenang merentasi laut cina selatan..eh laut cina selatan ke??abaikan ilmu geografi aku yang teruk ni..hurm..takpe2 yang penting bukan jarak tapi TRUST ye kawan2..percaye pada pasangan anda dan jangan ragu2 kat diri dia..tanam dalam diri yang dalam ati dia mang hanye ade kamu..bile ade orang nak hancurkan hubungan jangan la senang2 goyah..ni tak..nanti kat status facebook tu kejap2 ITS COMPLICATED..den SINGLE..pastu MARRIED balik..tak paham aku..takkan korang tak sayang ngan pasangan korang tu..da kapel kut..beri la trust sket..pape masalah bincang..kompem hubungan korang akan kekal berkekalan sampai ke anak cucu..tapi kalo mang da takde jodoh tu nak wat lagu mane ye tak??cari jerk la yang lain...

ok pakcik...saye sokong itu..
oleh itu,pandai2 la jage trust ye...huhu


soo bagi aku cinta jarak jauh ni mang la risky tapi agak seronok ntok dialaminye..janganlah takut sangat dengan cinta jarak jauh2 ni..takde beza pun cinta jarak jauh n dekat..slagi sayang itu ade insyaallah takde hal punye..lagipun orang2 tua ade cakap kalo ade jodoh tak kemane pun..mencabar mang mencabar tapi come on life without risk??soo bored...  =.="

p/s:macam mane la cinte aku nanti ek bile aku dapat fly t
aiyo..BE STRONG!!!