Thursday, August 26, 2010

pembuli!!

pernah sekali aku ikut ayah aku time dye kena bagi ceramah ntok SPM..errr..ok..bukan sukerela ikut..tapi dipakse memandangkan aku pun nak ambik SPM time tu..aku tak ingat lak sekolah ape yang jemput ayah aku bagi ceramah untuk SPM tu tapi takpe aku sekarang nak bercerita pasal sorang budak from sekolah tersebut bukan sekolahnye..huhu

***************************************************

dengan berbaju kurung aku follow ayah aku masuk dewan ceramah..ok..sangat janggal..ramai pulak mate memandang..err..cun sangatkah aku ari tu?haha..then aku terus amek port belakang2 memandangkan aku jez menumpang dengar ceramah jerk..tengah dok leka2 belek buku catatan yang aku bawak, ade plak satu suare sumbang menegur aku..

"ai..ni fatihah kan??"

dengar jerk name aku disebut aku terus angkat muke aku...syut..DYE!! aku mule tak senang duduk

"kenal tak ni sape?"

"kenal"
acuh tak acuh jerk aku jawab..

"wei2..dye ingat aku la..haha"
mamat tersebut terus kecoh2  ngan kawan dye..

cilake...ingat aku tak ingat kau ke??dalam otak aku da tercatit ko tu PEMBULI aku time sekolah rendah aku tau tak..ye sile takes note..PEMBULI!! grrrr~~ meskipun kau tidak ensem tapi perangai bulimu akan tetap terpahat di kotak memoriku!! huh~~

bile dye tengok jerk aku layan tak layan dye trus dok kat kerusi dye yang sebetolnye..wtf??dye dok belakang gak??perghh..mang tak aman la aku jawabnye...da tu kejap2 dok pandang aku..pe kau ingat aku suke kat kau ke??huh..kemudian otak aku terus terimbau pada saat2 itu...ya..saat itu..


*************************************************** 
kejadian 1

hari ni hari first aku sekolah kat sekolah ni..al maklumlah baru pindah sekolah..dengan bertudung sekolah putih,baju putih and berkain hijau aku menggalas beg aku masuk ke perkarangan sekolah.okay dapat tangkap tak aku pakai uniform ape??ye anda betol!!uniform sekolah agama.huhu.masih aku ingat lagi ari tu ustazah tak moh mengajau pape memandangkan baru hari first bukak sekolah soo aku decide nak wat sedikit activity mengaler..yela tengah semangat kut nak mengaler sebab mak aku bawu jerk belikan aku satu set kaler pensel kaler yang banyak batang punye..tak main la 12 batang jer der..haha ni pun da berkurun aku mintak mak aku belikan baru la dapat..hadiah hari pertama masuk sekolah katenye..suke2~



ni le lbey kurang rupe pensel kaler aku tu..banyak tak banyak??


pensel kaler ni da kire cam jadik feveret aku pastu..jage sikit punye baek..tak nak kasi jatuh sume..tapi aleh2 hari tu dye muncul depan aku den terus rampas pensel kaler tersebut..aku pe lagi dengan berkain yang agak2 labuh mengejau dye satu sekolah agame tu..ade la dalam lbey kurang 2 3 round..bengong betul..da la aku tak kenal ...suke suki lak nak amek pensel kaler aku..sekotak lak tu...bile aku da nak start termengah2 dye tetibe berhenti..aku tak pasti pe yang terjadi tapi lepas tu aku tengok pensel kaler tu da jatuh and berterabur kat lantai..tak semena2 aku terus menangis..mane tak nye pensel kaler tu da jatuh kut..setahu aku pensel kaler kalau jatuh lead kat dalam dye ley patah..ye aku tau fakta tu dan sebab itu aku menangis..punye la aku jage pensel kaler tu ko lak ley wat jatuh..perghh..memang menyirap betol..sejak tu aku da cop dye budak jahat n PEMBULI!! tengok tu..baru first time jumpe aku da cop dye bukan2..padan muke..

***************************************************
kejadian 2

sejak peristiwa pensel kaler tu..dye suke sangat buli aku..kalau takat sakat takpe gak..ni buli ok..BULI!! makin aku kena buli makin aku rase tak suke kat dye..seyes nak pandang muke dye pun cam nyampah..tapi takpe..aku jadi lagi suke bukan sebab aku kat dye tapi sebab bile dye buli aku mesti ade jerk yang akan datang selamatkan aku..ye.. first love aku yang jadi hero kecik aku time tu.namenye mr S...pergh..suke tol aku kat mr S tu..baik pun ade..STOP2!! sile kembali ke pangkal cerita..  >.<"

aku ingat lagi time tu musim melastik orang..dye punye la semangat nak lastik aku.taw tak lastik tu camne..dye gune something macam kertas and getah.proses melastik akan terjadi bile kertas yang telah dilipat2 kecil berjaye "ditembak" menggunakan getah..ade paham??hehe.errr.ok2.back to da story.nak dijadikan cerita,kalau dye sorang jerk yang lastik aku takde la aku kisah sangat..ni sekali lastik ajak geng2 sekali..sakit tau tak..naseb baik mr S came to da rescue..maka berlaku la combat antare team pembuli and team hero..time tu aku rase cam da tersepit dalam peperangan dunia kedua la plak..hoho  =.="


ok..sangat2 hiperbola..  =.="


aku tak taw la ape masalah dye ngan aku..tapi care dye buli aku mang sangat2 la aku tak suke..aku ade wat salah ngan dye ke?? tapi memandangkan mr S slalu menyelamatkan aku so aku jadi dah tak berape kisah bile dye buli..tapi rase x suke tu still ade..

***************************************************
kejadian 3

mak aku punye la semangat suruh aku pergi kelas agama petang ni..oh pliz la mom..hari last sekolah kut..mane ade orang sangat..sume da start berholiday..yela UPSR da abis la katekan..tapi bile mak aku cakap pergi sekolah,jumpe cikgu,mintak ampun sume kalo ade wat salah,aku terus jerk jadi budak baik and ikut cakap mak aku...ade point gak pe yang mak aku cakap tu.watnye aku ade wat salah ngan ustazah2 tu bile lagi aku nak mintak maap ye tak??pasni aku da tak jejak lagi kut kaki kat sekolah tu..soo dengan semangatnye aku menjejakkan kaki wat kali terakhir kat sekolah tersebut..ok..settle...ustazah suruh aku dok lam satu klas ngan dak2 klas lain..ade la dalam 2 3 orang jerk yang datang sekolah time tu..yang lain sume cuti tak hengat,,bese la tu..budak2...sape yang tak suke cuti ye tak??haha

tengah aku dok leka termenung dye tetibe muncul depan aku..kacau line tol la..aku baru nak berangankan mr S..grrr~~ rupenye2 dye jez nak tanye betul ke tak pasal aku suke mr S..nampaknye dye da dengar cite pasal ni..cepat gak tersebar ek..tapi aku tak jawab pun..then aku terus lari dari dye sebab takut dye marah aku bile aku tak jawab pun pe yang dye tanye.yela ari ni mr S tak datang kut.soo kena la aku save diri sendri ye tak???huhu...aku lari nyorok kat belakang sekolah tapi aku cam nampak dye still lagi ade kat sekolah..gaye cam cari aku pun ade..ok..tu teka jerk..ceh..rajin plak budak ni dok sini..pergi la balik..cite aku ngan mr S xde kena mengena ngan dye kut..isyy..at da end sebab aku tak nak bersemuke ngan aku terpakse menyorok kat toilet sekolah sampai balik..pergh,,gile xde keje..  =.="

*************************************************** 

huh...sadiq sepak raga..ye tu la name yang aku bagi kat dye time sekolah dulu..ok..ni mesti gare2 aku terpengaruh dengan cite p.ramlee dulu2..hak3..ni jez antara kejadian buli yang aku ingat..err..tak cukup sadis kan??huhu

tapi nampaknye kali ni dye da tak buli aku tapi dye kuat mengusik la plak..bile ayah aku nga berceramah kat depan dye sikit2 dok sebut anak pak mail.anak pak mail..mental tol..segan aku..da la dye sebut depan kawan2 dye.huhu

bile ceramah da abis aku ikut ayah aku pergi makan..ade makan free ntok ayah aku..n aku di invite sekali..time tu aku cam nampak dye jerk..ade gaye cam nak approach aku..err..ok sangat perasan.haha...sile abaikan..tapi yang aku taw tu la last sekali aku bersua muke ngan dye..pastu PUFF!! da tak jumpe2 da..

*************************************************** 


tujuan aku tulis entry ni bukanlah nak kutuk dye ke ape ke..tapi aku jez nak cakap aku da maafkan pe yang dye da buli aku..walaupun dye buli tak teruk tapi aku still terase kut ngan dye..seyes..huhu..aku still tak taw nape la dye suke sangat buli aku..ok..maybe sebab aku ni subjek buli yang berjaye kut??

tapi takpe..dalam bulan puase ni elok2 la bermaaf-maafan ye tak..dapat sikit pahale..err..yo2 jerk aku ni..walaupun aku agak terase ngan kamu wahai mr sadiq tapi aku decide ntok maafkan ajer pasal mende2 ni..lagipun tak baik pendam lelame..n tak baik gak membenci seseorang sangat2..so dengan ini aku jez nak cakap " i forgive u mr sadiq..n pliz forgive me back k?"  :D

oh ye..n thanx coz tolong mewarnai zaman sekolah rendah aku..

p/s : miss da old time soo much..
*tacing2*


tak reti nak letak tajuk yang berkaitan ngan entry...sob2..soo sori..


notes : mr S bukan mr sadiq

5 cuit2:

qielaaa said...

hahahahahahahaha.

kesian kauu :P aku pun pernah mengalami pengalaman yg samee

tOsHiO..... O.o said...

huhu
kan2?
tapi aku paling sakit ati pasal kaler pensel tu..
grrr~

++ applelicious ++ said...

warnawarniwawa.blogspot.com

~ DeNiA ~ said...

pensel warna too00 nk bt warna ka???
atau nk mamoh banyak ngat ea...
wakakakaka............ ore xmamoh pensel warna nurul weh... wak kala x kan la sampai banayak g to00 moo000.........

~ DeNiA ~ said...

pensel warna too00 nk bt warna ka???
atau nk mamoh banyak ngat ea...
wakakakaka............ ore xmamoh pensel warna nurul weh... wak kala x kan la sampai banayak g to00 moo000.........