Sunday, August 22, 2010

curiosity kill the cat??

ari ni aku rase cam nak tersengih2 jerk kat depan laptop nie..mane taknye ari ni aku dengan semangatnye pergi tanye incik google maksud ni-->> "curiosity kill the cat"..yela..aku sekarang ni tengah mood perasan rajin..nak jugak la belaja peribahase2 BI ni..mane la taw kut2 aku ley gune ntok TOEFL nanti kan??(padahal tutorial x usik2 lagi  =.=" ) errr...x taw TOEFL tu ape?jap..kalo tak salah aku TOEFL tu cam exam la..exam ntok mintak U luar negare..correct me if i`m wrong pliz..ni ikut pemahaman aku jerk ni...yang aku pasti NO TOEFL NO OVERSEA huhu..ok2 lupekan TOEFL  jom kite tengok usha sikit ape yang incik google ni cakap pasal ni..


dun shy2.. klik ar ntok tgk dye membesar..


ok..macam cilake..incik google ni betol2 kasi bunuh aku punye ke"serius"an ari ni..haha..rase ingin tahu membunuh kucing??wtf??ape kena mengena kucing dengan rase ingin tahu..nampaknye incik google ni memerlukan orang yang terer BI cam aku ntok translate maksud tersebut tanpa direct translation seperti mane yang incik google kesayangan kite ni buat k?? *mode perasan terer  baik ati* hahahahaha

curiosity kill the cat ni maksudnye errr...ehem2.. *clearkan tekak* ok2..peribahase ni actually macam nak bagi warning ar..jangan terlalu bersifat ingin tahu..sebab sifat tu boleh membawa padah..errr...ok..lbey kurang macam tuu la...paham tak murid2 sekalian??ahaks..incik google sile hire saye ntok jadi translator k?? seyes ni lol..jez kidding..

incik kucing comel yang curios..




ok..jom kite carik situasi pe yang kena ngan peribahase ni..






loading....






loading....





haa!!ok dapat...seks bebas..teettt...eh,ape kena mengena?ade la..meh aku explain pelan2 ye..macam yang kite sume tahu remaje ni penuh dengan sifat ingin tahu tentang mende2 ni.dah tak sabar nak masuk alam dewasa agaknye..disebabkan sifat ingin tahu mereka yang tak seiring dengan ilmu yang secukupnye maka terjadilah situasi di mane tumbuhnye lahirnye bersepahnye bayi2 di tempat pembuangan sampah,longkang2,masjid2 dan sebagainye..am i right?? sepatutnye mereka perlu mengawal sifat2 ni.bukannye tak boleh nak buat seks2 ni..boleh..tapi belajarlah dulu cara2 yang btol dan akibatnye..sebagai contoh..pakai kondom..nak lagi senang..kawin jerk la beb.tu lagi bagus..ini tak..nak tau sangat rasenye macam mane terus buat..kan da dapat baby..pastu campak merate2..kesian la kat baby2 tu..baby tu spesis kite kut..ade hati, ade perasaan, ade nyawa..da reti buat mende tu tak reti nak bertanggungjawab lak..huh..HATE U!! kalo takde ilmu pun tolong le ade sifat BERTANGGUNGJAWAB sikit..amek kau..siap bold lagi..erk..chill2..terEMO lak..huhu

ok2.abaikan emosi yang terganggu tadi..dalam konteks ayat ni kite boleh rumuskan yang...

curiosity = ingin tahu pasal seks tapi takde ilmu yang cukup
kill = dengan tengongnye wat seks
cat = bayi bersepah2 sebab takde sifat tanggungjawab

notes : ok..ni bukan maksud dia..jez perumpamaan emo dari aku,,abaikan2,,biarkan aku terjun dengan labu2 ku..abaikan2...huhuhu

ok2..enough2...tutup pasal mende emo tu.kite try kat situasi lain lak..hurm..let me see.ahah!!

kite gune contoh senang sikit..cube bayangkan korang lelaki(yang memang laki tu dah tak perlu bayangkan)..then terjumpe lak awek cun tengah tunggu bas kat bus stop.korang tetibe rase da jatuh cinta lak ngan awek tu.soo mesti lah korang nak taw pasal dye kan,,mane la taw kalau2 ade borang kosong yang boleh diisi..dengan didorongnye sifat ingin tahu  dan angau yang melampau maka terjadilah perbualan2 seperti ini..

**************************************

"hai awak..sorang jerk ke??"

"eh tak la..berdua jerk.."
 cilake..aku terkena..takpe2..control macho..control macho..
"oh berdua..kawan awak tu lutsinar la..patut la tak nampak..hehe"

"hehe..kelakar la awak ni"
yess..ade can..haha *mode perasan is on*

"eh..hehe..awak ni comel la..name sape ye?"

"rennie..awak??"

"rennie??cantik name tu,,macam empunye namenye jugak,,hehe..saye roy..ni nak gi mane nie?"
waa..name dye start ngan r..aku pun r gak..ade jodoh nie..hehe  *mode perasan lagi*

"saye nak balik rumah jerk.."

"sorang jer?? tak takut??meh abang teman kan nak??bahaye pompan jalan sorang2 ni"
pancing..jangan tak pancing..kena tunjuk aku ni caring ni..mesti sangkut punye

"hehe..takpe la wak..jap g boifen saye sampai"
cilake...pedih siot..kalo aku tak usha tadi mesti aku ley berangan2 lagi..huhu


notes  :     anda                      awek                  monolog dalaman liar anda


**************************************


tett...mang takde bakat bercerita aku ni..mesti korang tak paham kan?
sob3 ~~

p/s : tapi idop ni kalau asyik nak amik langkah selamat pun x syok gak ek..
i guess ms.life will be bored without mr.risk 
oh yer..maafkan kalo grammar salah..
*back to da study mode*

5 cuit2:

qielaaa said...

hahahaha.
ak pun curious gak nk tahu ape mskd "curiosity kill the cat"

teha. ps, pls buat pop up window untuk comments

tOsHiO..... O.o said...

@qielaaahuhu..
hurm..aku nak wat..
tapi kena disable aky nye reply to comment lak..
xpe lak..demi kau
aku wat..
huhu

tOsHiO..... O.o said...

opss typo2!!
aky=aku

Sharifah Nurul Shahirah said...

org skrg mmg pandai buat tp jaga xnk.
kesian dkt org yg dh lama kawin tp xdpt ank tp dorg dh dpt sedap2 je buang. atleast letak la kt tmpt senonoh sket

tOsHiO..... O.o said...

x pun masukkan ajer kat skola2 orang ngandung yang melake nak wat tuh..
terjage sket anak2 tu..mase depan tukang bawak anak pun ade..tapi proper kawin la rasenye