Monday, August 23, 2010

1st love

Hush, hush
Hush, hush
I've already spoken
Our love is broken
Baby
Hush hush
uih..layan gak lagu nie..haha..lagu dari pussycatdoll ni tetiba membuatkan aku teringat pada cinta pertama aku yang dah errr berakhir sekian lamanye..ok2..lagu ni actually takde la kena mengena sangat ngan cinta pertama aku tapi part our love is broken membuatkan aku terimbau kembali saat2 cinta pertama aku..ok patutnye bukan is tapi was kalo nak lagi tepat..errr.. sunyi sepi

cinta pertama tu ade yang kate hanye cinta monyet..tapi ade gak yang kate cinta sejati..tak kurang jugak yang cakap cinta pertama tu datang dari jatuh cinta pandang pertama..and ade gak yang cakap cinta pertama tu susah ntok dilupekan..yikess..dat was soo dem true beb..sape setuju sile angkat tangan tinggi2 ye..hoho

aku masih ingat lagi macam mane cinta pertame aku..errr..cinta pertama aku sangatlah cinta monyet..tapi sangat sweet..tapi yang tak ley nak blah aku yang pergi  propose dye bukan dye yang propose aku..ceit..tak malu tol aku ek..time tu aku skola rendah lagi and aku ngan beraninye pergi propose dye sehari sebelum zaman sekolah rendah aku berakhir..gile gatai..macam perigi carik timba pun ade..haha tapi nak wat camne aku dapat rase yang dye tak kan propose aku sebab kitewang sangat rapat..macam best fren ar mesti ar janggal kut bagi dye tetibe jerk nak naiktarafkan hubungan kami2 ke taraf pasangan bahagie..and ape yang aku rase tu memang btol.lepas jerk aku propose dye gune surat (tak berani nak face to face..segan.hehe) dye cakap dye lom sedia lagi..owrh..ok.. fine..and aku teruskan hidup aku cam biasa..



ini aku..hohoho


but setelah hampir setahun tetibe dye kol aku and kate "yes..saye nak jadi pakwe awak boleh?" err..tergamam gak..tapi naseb baik lom expired lagi proposal aku tuh..hehe..and berkapel la kami ni selama 2 tahun and penghujung aku form 3 tetibe dye mintak putus.aku tak banyak cakap..aku ikut jerk..yela da orang taknak kite kan..watpe nak terhegeh2 ye tak??tapi ade gak aku terpikir kenapa dye mintak clash ngan aku..oh..adekah kerana aku tak cantik?or kerana aku sangat susah nak kuar rumah dating ngan dye??huhu...aku pun tak pasti and sampai sekarang aku takde jawapannye

tapi kenangan yang aku ngan dye ade mang susah aku nak lupekan.aku masih ingat lagi macam mane dye suke protect aku dari kena buli ngan sorang mamat ni..ok..part camne aku kena buli nanti aku explain di lain entry..pastu dye sangat la sweet coz sanggup berbasikal dari uma dye ke rumah aku yang jarak dye macam jauh semate2 nak jumpe and berborak ngan aku...tapi takde pengalaman berdating secare official ngan dye sebab aku susah sangat nak keluar rumah..  =.=" 



cinta terkurung??


aku pernah dengar kalau korang jumpe cinta pertama korang balik korang ade possibility yang tinggi untuk jatuh cinta lagi pade dye..aku tak taw la plak sejauh mane kebenarannye tapi jantung aku ade la sedikit berdegup bile aku jumpe dye..mane taknye.dye ensem gile kut skang..nak2 ngan muke dye mix cine..aish..aku rase ramai gak pompan ley cair ngan dye..haha..tapi yang pelikye aku masih ley control perasaan tu..mungkin sebab aku dah ade cinta yang bukan lagi cinta monyet.aku da ade mr H..and mungkin jugak sebab aku da terime kenyataan yang aku dan dye nye relationship da berakhir




mr H syg aku..yeah~




tapi cik toshio mungkin hang sorang jerk rase cam tu..jantung nak berdegup bagai..ntah2 dye tak pun rase..jangan perasan la..
haha.cilake sungguh..ok..u got dat point right..tapi tak salah pun kan aku rase camtu..and kalau la dye nak aku balik pun dye da terlambat kut..hati ni dimiliki orang lain da..tapi still aku takkan deny yang dye cinta pertama aku..yang penting perasaan sayang kat dye sebagai kapel tu da bertukar sebagai kawan baik balik..ye ar..takkan semate2 da clash hubungan nak jadi retak kan?tittle fren masih ade kut..  :)

p/s : tertanye2 cinta pertama korang macam mane lak ek??
*wonder2*



7 cuit2:

qielaaa said...

amboiiiiiiiiiiiii



cerita pasal pengalaman ye? :) tp aku lg bernasib baik, sbb aku pnh dengar fresh dr mulut kauu :))



dah aku dh follow & add kau kt blog aku :)

tOsHiO..... O.o said...

haha...
dgr fresh mang best kan??
full story g..
errr...full ke aku cite??

yeah..trimas..akhirnye
*joget2*
>.<

muhammad khairi said...

cerita yg menarik~

tOsHiO..... O.o said...

lol..
komen yang menarik gak tu khairi

muhammad khairi said...

x taw le nk komen pe...
hahaha

Manja (let it be my sweet name) said...

cinta pertama? susah nk lupe hehe

tOsHiO..... O.o said...

hehe..btol2.