Friday, August 20, 2010

cinta jarak jauh??



pe pendapat korang tentang cinta jarak jauh ni??payah??menyusahkan??ok..fine..tu pendapat korang..tapi bagi aku..cinta jarak jauh ni amat lah "fun"!! LOL..se"fun" mane kah manakah maksud aku??jom kite survey!!

bile kite bercinte jarak jauh tu..mestilah susah gile nak jumpe ye tak??ye la..kalo da sorang dok melake n sorang dok terengganu la contohnye..tak ke gile babeng jauh tu??ok..macam mane nak jumpe??ok yang tu mang agak susah sket la,,tapi kalo ade kemahuan disitu ade jalan..hendak seribu daye tak hendak seribu dalih...haa..kalo hang da sayang bangat sama lu punye cewek or cowok 4 sure la korang akan cari jalan semahu2nye ntok berjumpe..kalo korang sanggup menapak jauh2 jez ntok jumpe buah ati mesti buah ati tu akan terharu punye ar...ye la..bukan senang nak datang ye tak..pastu datang semate2 nak jumpe jerk..oh..kalo aku la mesti da terharu gile2 la..mesti ikatan korang makin utuh gak..huhu

ok..bile da jauh..mesti la jarang jumpe plak ye tak??eh mang la..tak bagus ke tu??so takde la nak kena ngadap muke dia hari2..yela tak kan nak berkepit 24 jam jerk..basi la beb nanti bila nak kawin...bosan kut..tak dapat tangkap maksud aku??ye la..bile da jarang jumpe mesti la korang akan selalu teringat2..kalo da slalu jumpe nak ingat camne..tak yah ingat da ade da pun depan mate..pastu asyik tengok muke yang same..silap2 laki tu jadi bosan n try pompan lain lak..ok tak sume camtu actually..jez seteng2 jerk yang macam tu.sebab kalo da sayang ketat2 kat pasangan masing2 tak kan la ley jemu ye tak??oh yer..jarang jumpe pun ley enak zina sket pe..ok..part2 ni aku tak moh sentuh sangat...ikut pemahaman sendiri2 jerk la ye??

next pasal err..let me see,,care nak still keep in touch..waa..banyak best maaa..kalo yang cam klasik tu mereka2 ni pakai surat..surat2 cinta zaman skang ni susah gile kut nak dapat.sket2 nak msg.da tak main da surat2 ni..aku dapat surat cinte pun time skola2 dulu jerk.errk..dok hostel dekat2 pun nak bersurat2 ke??haha..come on la..care ni paling best kut...sob3~~ korang tak rase ke romantik gile bersurat2 ni??APE??KUNO?ok fine..nak canggih sangat pergi la ko pakai emel tu..tak pun laman2 web sosial yang berterabur kat internet tu..sweet gak n advanced g...nak2 bile kat relationship tu letak married padahal jez couple jerk kut..hoho best2!!ley la berangan jap ek?  =))

tapi kalo pakai mende2 ni tak dengar suare kut..i nak dengar suare hubby i..huhu

aiyoo..cik adik manis.u kan ley kol hubby u gune skype o seumpamanye..dapat wat video kol g..ok sangat2 advanced n menarik..tak macam yang kapel2 jarak dekat ye tak??bile nak jumpe jerk trus start enjin kete n terus g jumpe..asal rindu terus g jumpe..ok..sangat2 tak adventure ar babe..haha oh yer..kalo kat uma takde internet handfon kan ade?kedit cikai??haa!!pergi kutip duit syiling n kol pakai public..sweeet sey...care RARE tuh.. *wink2*

bagi yang tol2 jauh cam malaysia ngan USA contohnye..lagi la jauh kut.nak jumpe jerk kena berenang merentasi laut cina selatan..eh laut cina selatan ke??abaikan ilmu geografi aku yang teruk ni..hurm..takpe2 yang penting bukan jarak tapi TRUST ye kawan2..percaye pada pasangan anda dan jangan ragu2 kat diri dia..tanam dalam diri yang dalam ati dia mang hanye ade kamu..bile ade orang nak hancurkan hubungan jangan la senang2 goyah..ni tak..nanti kat status facebook tu kejap2 ITS COMPLICATED..den SINGLE..pastu MARRIED balik..tak paham aku..takkan korang tak sayang ngan pasangan korang tu..da kapel kut..beri la trust sket..pape masalah bincang..kompem hubungan korang akan kekal berkekalan sampai ke anak cucu..tapi kalo mang da takde jodoh tu nak wat lagu mane ye tak??cari jerk la yang lain...

ok pakcik...saye sokong itu..
oleh itu,pandai2 la jage trust ye...huhu


soo bagi aku cinta jarak jauh ni mang la risky tapi agak seronok ntok dialaminye..janganlah takut sangat dengan cinta jarak jauh2 ni..takde beza pun cinta jarak jauh n dekat..slagi sayang itu ade insyaallah takde hal punye..lagipun orang2 tua ade cakap kalo ade jodoh tak kemane pun..mencabar mang mencabar tapi come on life without risk??soo bored...  =.="

p/s:macam mane la cinte aku nanti ek bile aku dapat fly t
aiyo..BE STRONG!!!

21 cuit2:

cendoi manis said...

huurrmm..cinta jarak jauh ni ada bagus ada x bagus nya...saya pernah berjauhan bersama suami slps kawen...byk dugaan nya..~peace~...

tOsHiO..... O.o said...

@cendoi manishuhu
mang byk dugaan nye
saye pun ade rase gak...
xpe yg penting kite saling percaye n sayang menyayang ye x??
:D

hentakbelipat said...

ikut pengalaman..kalau jarak jauh ni yg pnting due2 kene matang..must! baru leh stable

tOsHiO..... O.o said...

@hentakbelipattp kalo x matang pun xpe..asalkan pandai jage hubungan tu ok da kut...rasenye laa.

Zairie Husin said...

susah cinta jarak jauh nie

my recent post:
peninggalan nabi s.a.w

tOsHiO..... O.o said...

@Zairie Husinsusah mang susah tapi kalo dapat bertahan n jadi kawin mang berbaloi2~~
xD

suziesanji said...

tak suke, xsuke, xsuke.. dulu dekat, skrg da jauh, rase sunyi gile... even jarak 3 jam je, tapi still susah nak jumpe.. huhu..
kalau da kawin tu, lain la.. confirm-confirm akan balik nye..

tOsHiO..... O.o said...

@suziesanjiagreed2!! tapi bile dapat jumpe tu gile heavan kan?? *wink2*

suziesanji said...

aahh.. tapi heaven nye kejap je la.. bile die g, da sunyi giler balik.

tOsHiO..... O.o said...

@suziesanjihuhu..kenyataan yang sukar ditepis...rinduuuu~~~ >.<

dayuuuuuu said...

tehaaaaaaaa!! join our club (aqilah,masturah,vemala n me)..

LDR Club

L-lonh
D-distance
R-relationship

hehehehe

tOsHiO..... O.o said...

@dayuuuuuuerrr...
yang len tu mang le long distance
tp hang ldr ngan sape nie dayu??
mat petai ek??
hohoho
jk
jgn mara t kena jual
xD

qielaaa said...

kenape ramai org komen?


jelessssssssssssssss



haha

tOsHiO..... O.o said...

haha
qiela-->>aku pun kurang pasti..
aku baru jerk kenalkan blog aku kat orang semalam
ttbe cam da ade komen...
suke2!!
xD

Lola Hudson said...

ok~
mmg sy stuju...olle...hahah...t i pon nak bjauhan dri dier muahhaha...hope it will be fine... huu~

tOsHiO..... O.o said...

@lola dun wori..
evrythings gonna be okay...
be strong k..
chaiyo2!!

Sharifah Nurul Shahirah said...

best jugak klu dpt experience cinta jarak jauh ni. blh test betapa setianya partner kte.

tOsHiO..... O.o said...

haha..
n bley test betape tinggi kepercayaan kite kat dye kan??
hoho

muhammad khairi said...

jaoh2~~
nga pk ble nk p sabah...
wink2*

tOsHiO..... O.o said...

haha
sabah baaa
nak g jumpe ke nak g meminang??
hoho

muhammad khairi said...

jmpe dlu...
kewangan da tgap bru le mnang....
huuu~~~